5 May 2014

Domates çeşitleri (bol bol rengarenk domates fotoğraf içerir)

Gecen sene bu postu hazirlamak icin cok ugrastim, o domatesleri aldim, tek tek fotograf cektim, kesip icini gostermek icin ayri fotograf cektim ama paylasamadim. Bugun hava Ankarada cok kotu, karanlik, yagmur yagiyor ve bu yuzden rengarenk birsey paylasmak istedim. Unuttugum bu renkli postu bugun paylasip, bu renklere bakarken moralimiz daha iyi olsun istedim :)


Domateslerin isimlerini yabanci dilden turkceye cevirdim, bilmiyorum belki Turkcede bu cesitlerin farkli bir adi vardir... Tadlarini da tek tek anlatmaya gerek yok diye dusunuyorum, cunku hepsi birbirinden tatliydi, sadece koyu renk olan biraz eksiydi...

Ilk domates - MIDAS, sari ve uzun... Kirmizi domateslere alerjiniz varsa, sari domateslere alerji olmuyormus diye okudum...


Turuncunun adi FLAME, rengi portakal gibi, o da cok tatliydi dedigim gibi...


Koyu olanlarin adi - SIYAH PRENS.
Aslinda fotografta gozukmuyor ama baya koyu bir renkti. Daha da koyu olanlari gordum, nerdeyse siyah... Bunun tadi biraz eksiydi...


Bu domates kocaman, fotografta gozukmuyor ama baya buyuktu - yaklasik 600 gr. Nerdeyse kesme tahtasi kadar :) Adi BOGANIN KALBI (PEMBE). Inanilmaz etli ve tatli...


Uzun pembe olanin adi HANIMEFENDININ PARMAGI. Onceki ile tadi ayni ama sekli farkli. Bana da kalirsa hanimefendinin parmagi icin biraz sisman gorunuyor :)


Ve son olarak rengarenk mini CHERRY (KIRAZ) DOMATESLER...
Minicik, biraz daha buyuk, rengarenk. Salatalara harika bir renk katacak...


Sanirim yesil domatesler eksik bu post'ta. 
Ama yesil bildigim kadariyla yenmiyor, sadece tursu icin kullaniliyor...


Bugun boyle degisik bir post hazirladim sizin icin...
Umarim begendiniz ve bu renkli domateslere bakarken moraliniz daha guzel oldu...
Sevgiler...

12 yorum:

  1. Merhaba Julia,

    Çok güzel bir post olmuş. Bu arada yeşil domates için şöyle bir not vereyim, turşudan başka çorbası da yapılıyor. Hem de Osmanlı mutfağına ait bir tarif. Aylar önce blogumda paylaşmıştım :) hafif ekşi ama çok lezzetli oluyor.
    Linkten inceleyebilirsin. http://decorideatr.blogspot.com/2013/09/bir-mutfak-notu-ve-yesil-domates-corbas.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tarifinizi hemen bakiyorum, cok tesekkur ederim...
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ohh be şu kapkara Ankara' da içimi ısıttı güzelim fotoğrafların.
    Eline, kalemine sağlık canım..
    İlk kez gördüğüm domatesler de var içlerinde faydalı bir yazı olmuş, teşekkür ederim.
    Koccaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet renkli fotograflar gercekten karanlik gunlere cok iyi geliyor :)
      Sevgiler canim...

      Sil
  3. Canım çok faydalı bir paylaşım olmuş bilmediğim çeşitleri de varmış teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Karanlık günler için renk veren fotoğraflar olmuş...domates vazgeçilmezimiz bizim...çeşit çeşit ne güzel...bol güneşli günler dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bende domatessiz hayatimi dusunemiyorum :) Cok tesekkur ederim...
      Sevgiler...

      Sil
  5. o gün hava gerçekten çok kötüydü :(ama dedğin gibi postun çok başarılı olmuş rengarenk ve farklı:)ne kadar güzel nimetler vermiş allah bize şükürler olsun ki bunları tadabiliyoruz,bunu bizlere hatırlattığın için çooookça teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim. Yorumlarini ozledim :)
      Opuyorum...

      Sil
    2. tek sorun bilgisayar başına geçmemek:)geçtim mi gerisi geliyor:)))))

      Sil
  6. Rengarenk ve lezzetli bir yazı, teşekkürler. Ayrıca blogunuz harika.

    YanıtlaSil