18 Şub 2014

Tavuklu, mantarlı bulgur...

Bulgur sevmeyen ben, bugun sizinle bulgur tarifi paylasiyorum :) Cunku bu sekilde bulgur bambaska oluyor... Ekledigim malzemeler muhtesem bir tat katiyorlar... Denemediyseniz - mutlaka denemelisiniz :)


Gerekli malzemeler:
  • 1 tavuk ğöğsü
  • 1-1,5 bardak bulgur
  • 300 gr mantar
  • 1 buyuk boy sogan
  • 2 tane orta boy havuc
Hazirlanisi:

1. Bulguru her zaman pisirdiginiz gibi pisirin. Ben 1-1,5 bardak bulgur icin yaklasik 2,5 bardak su kullaniyorum. Tuzdan baska baharat eklemeyin.
2. Baska bir tavada az miktar yagda once kucuk kucuk rendelenmis sogani kavurun. Sonra havuc rendeleyip ekleyin. Sonra kup kup kesip tavuk gogsu ekleyin. Biraz pistikten sonra mantarlari temizleyin ve kesip tavaya ekleyin.
3. Bulgur pistikten sonra altini kapatin. Tavuklu harci hazir olduktan sonra bulgurun icine ekleyin.

Bulgurumuz hazir :) 
Yerken icine yogurt ya da suzme yogurt ekleyebilirsiniz sos olarak - tadi daha da harika oluyor...


Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Juliacım nefis bir pilav olmuş,ellerine saglık..

    YanıtlaSil
  2. julıa sen artık bu işi aştın ne desek boş ellerine sağlık *-*

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık ben de bayılıyorum böyle malzemeli pilavlar yapmaya ve yemeye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Bol malzemeli bulgur cok daha lezzetli oluyor :)

      Sil
  4. Bulgur seven biri olarak çok güzel bir görüntü. Ellerinize sağlık. Çeşnisi bol lezzetli misss.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil