4 Kas 2013

Pizza hamuru tarifi ve karışık pizza

Bugun sizinle pizza hamuru tarifi paylasacagim. Disi kitir ama ici yumusacicik... Harci kendinize gore hazirlayin - karisik, sebzeli ya da bir kac cesit kasarli... Karar size kalmis :)


Gerekli malzemeler:
  • 250 ml ilik su
  • 25 gr yas maya (ya da 8 gr instant maya)
  • 0,5 cay kasigi seker
  • 1 cay kasigi tuz
  • 2 corba kasigi zeytin yagi
  • 400 gr un

Hazirlanisi:
  1. Suyun icinde mayayi eritin ve seker ekleyin. Yaklasik 15 dk sonra baloncuklar cikmaya baslicak.
  2. Unu eleyin, tuz ekleyin. Mayali su ve zeytin yagi ekleyin.
  3. Yumusak bir hamur yogurun ve 30-40 dk dinlenmeye birakin. Hamur buyudukten sonra tekrar yogurun ve hamur tekrar buyuyene kadar biraz daha bekleyin. Ince bir pizza hamuru acin (bende 2 tane buyuk boy pizza cikiyor ve esim bu hamura bayiliyor :)
  4. Uzeri icin sos olarak ben mayonezi ketcapla karistirip surdum. Sonra sucuk, mantar, misir, domates, zeytin ve kasar koydum... Uzeri kizarana kadar 180 derecede pisirin. 
  5. Pismis pizzanin uzerine maydanoz koyabilirsiniz, degisik guzel bir tat veriyor...

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor
    Canım nasıl çekti anlatamam akşam eve gidip vakit kaybetmeden yapmak istiyorum
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim :) Bir kac dilim gonderebilirim :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyorlar

    YanıtlaSil
  3. mım Juliacım,ellerine sağlık..Nefis görünüyor,olsada yesek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim gel birlikte yiyelim :) Cok tesekkur ederim...

      Sil
  4. Çok güzel olmuş görüntü harika ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık güzel gözüküyor özellikle benim gibi pizza sevenler için...

    YanıtlaSil