30 Eki 2013

Kapali mangal'da uskumru...

Bu soguk gunlerde yazin cektigimiz fotograflara bakiyordum ve bu resimleri buldum... Sizinle paylasmayi unuttum. Iyice gec olmadan paylasiyim dedim :)


Aslinda ozel bir tarif yok ortada. 6 kisi icin 6 uskumru baligi vardi. Aksamdan daha lezzetli olsun diye 1 limon siktik uzerine,tuz ve balik icin ozel baharat kullandik. 1 gece buzdolabinda bekledi. Hepsi bu kadar...


Aslinda pisirmesi biraz farkli. Babamin normal mangali var bir de bundan var. Ben bu mangaldaki yemeklere bayiliyorum - tavuk, et, kofte ve tabiki balik. Tadi muhtesem oluyor. Ozellikle baligi sevmeyen esim - bir kac tane yiyebiliyor :) Baligin altinda (aluminyum folyo yuzunden gozukmuyor) komur var. Uzerini de kapakla kapatiyoruz. Altinda da bu gazla calisan aleti koyuyor babam. Kizartma gibi olmuyor... Ama ates kokusu oluyor. Ayrica kapali pisirildigi icin kendi buhar kokusu oluyor - tadi anlatilmaz aslinda - mutlaka tatmak lazim :)


Balik kendisi inanilmaz lezzetli oluyor ama yaninda bir de salata varsa - benden mutlusu yok :) Domates, salatalik, biraz kirmizi sogan, limon ve zeytin yagi...


Yaninda biraz patates haslayalim dedi anne. Bu sene baba yalandan bir kac tane patates topraga koydu - belki cikar diye :) Ve baya patates cikti :) Bu sadece oglen yemegi icin cikarttigimiz patatesler...


Taze taze haslanmis patates, salata ve uskumrumuz - mmmmm.... nefis :)


9 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim... Sevgiler...

      Sil
  2. Yok canıım, balığın geçi mi olurmuş? Ben her türlüsüne bayılırım, eskiden de severdim de bu aralar iyice alışkanlık yaptı, haftanın yarısını balıkla geçiriyoruz resmen. Ne değişik mangalmış, ben tarifini fırında deneyeceğim, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, balik icin gec olmaz, haklisin canim :) Esim baligi pek sevmedigi icin her gun yapmiyorum ne yazik ki yoksa her gun yiyebilirim :) Cok tesekkur ederim...

      Sil
  3. Juliacım süper görünüyor,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Nursencim...

      Sil
  4. Müthiş bir tabak olmuş. Ellerinize sağlık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim... Sevgiler...

      Sil
  5. O kadar güzel anlatöışsın ki Julia'cığım. Uskumru sevmediğim bir balık olmasına rağmen canım istedi :)) Hele o taze taze patatesler nasıl nefistir kimbilir..

    Hepinizin ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil