27 Mar 2013

Kısır...

Herkesin kisir tarifi farkli. Ben mesela sogansiz ve tursusuz seviyorum... Bugun bende benim sevdigim kisir tarifimi paylasmak istedim...

Gerekli malzeme:
  • 1,5 su bardagi koftelik bulgur
  • 2 buyuk boy domates
  • 1 buyuk boy salatalik
  • 1 tatli kirmizi biber
  • maydanoz
  • 3-4 yemek kasigi domates salcasi
  • marul
  • limon suyu, nar eksisi, tuz, zeytin yagi
Hazırlanışı:
  1. Buyuk bir kaba bulgur koyun, uzerine kaynatilmis su dokun. Bulguru tamamen, 1 parmak kadar fazla suyla kaplayin. Uzerini bir kapakla kapatin ve bulgur butun suyunu cekene kadar bekleyin.
  2. Bulgur hazir olunca salcayi ekleyin.
  3. Domates, salatalik ve kirmizi biberi kucuk kucuk dograyin. Maydanoz ve marul kesin. Butun malzemeleri bulgurun icine ekleyin.
  4. Son olarak tuz, nar eksisi, limon suyu ve zeytin yagi ekleyin. Gram olarak soylemiyorum conku biri yagli sever, biri tuzsuz sever. Bu yuzden nasil seviyorsaniz - o kadar ekleyin.
Afiyet olsun...

16 yorum:

  1. ellerine sağlık canım...
    herkes kendi damak zevkine göre yapıyor değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle canim... Kac kere kisir yedim ama her zaman farkli bir lezzet...

      Sil
  2. hiç soğansız denemeyi bile düşünmedim..İlginç geldi, ama neden olmasın..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık bende arada soğansız yaparım cıceğınde guzel kaktusmu o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim. Kaktus ailesinden... Kisin cok guzel cicekler aciyor...

      Sil
  4. Hiç soğansız denemedim,olabiliyormuş demek..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluyor oluyor :) Tesekkur ederim Nursencim...

      Sil
  5. Bence kısırın içine eklenen malzeme tamamen isteğe bağlı bir arkadaşımda kısırın içine tahin eklemişti beğenmiştim:)) ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ne guzel hic tahinli denememistim... Denemek lazim...Afiyet olsun canim...

      Sil
  6. ben soğanlı severim ama böylede çok güzeldir eminim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. bayılırım kısıra şu an canım nasıl çekti anlatamam .Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. bende bayılırım kısıra inan çok canım çekti.eminim çokta güzel olmuştur.ellerine sağlık...ben kışın içine domates salatalık koymuyorum.marul havuç maydanozla yapıyorum.ama yazın yapılan (domates..) vs. daha güzel oluyor.biran önce yaz gelse de mis kokulu domatesler ile yapsak :)

    YanıtlaSil