10 Mar 2013

Tavuk sarma

Nerdeyse bir hafta hic birsey yazamiyordum... Esim biraz hasta oldu. Ona bakarken ben de biraz hastalandim... Butun kis hic hasta olmadik ama tam hava isinirken hasta olduk :) Simdi cok sukur iyiyiz ve artik yeni tarifleri paylasmaya hazirim :)

Bugun sizinle saglikli ve cok lezzetli tavuk sarma tarifi paylasiyorum... 
Artik salam almak yerine bu tavuk sarmayi yapiyorum...


Daha kolay anlatabilmek icin yine adim adim fotograf cektim...


1. Oncellikle tavuk gogsleri ince ince kesip strec filmin ustune yerlestirin. 

2. Uzerini strec film ile kapatin ve gogsleri daha ince olsun diye biraz oklava ile dovun  tavugumuzu :)

3. Icine arzunuza gore istediginiz malzeme koyabilirsiniz. Ben havuc koydum ve biraz tavuk baharati ekledim.
Eger havuk kullaniyorsaniz cok ince kesmelisiniz cunku havuc cok uzun sure pisecek.

4. 2 yumurtaya biraz tuz ekleyip, baska bir sey eklemeden ince omlet yapin. 

5. Omlet soguduktan sonra tavugun ustune erlestirin.

6. Icine dereotu da koydum biraz renk olsun :) Sonra dikkatlice sarmaya baslayin.

7.  Sarmalar acilmasin diye mutfak ipleriyle kapatin .

8. Son adim olarak kaynatilmis suyun icine tavuk sarmamizi atin ve hazir olana kadar haslayin. Soguduktan sonra kesip servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. Süperrrr.ellerine sağlık,ben bunu biftek ve şam fıstığıyla yapıyorum..Tavukluşuda süper olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim... Cam fistigiyla da denemek lazim...

      Sil
  2. ben de merak etmiştim yazı görmeyince...eşinize de size de geçmiş olsun...dönüşünüz süper oldu desem abartmam sanırım...çok lezzetli gözüküyor..ancak ben içini belki daha farklı yapabilirim..ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinarcim cok tesekkur ederim :) Icini farkli yapsan bile cok guzel olur... :) Mutlaka denemelisin :)

      Sil
  3. gecmıs olsun tavuk ta ıyı bır onerı deneyeceğım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Selmacim...

      Sil
  4. Biraz ugrastirmis, ama sonuc güzel olmus. Ellerinize saglik. Gecmis olsun bu arada. Sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrincim cok cok tesekkur ederim...

      Sil
  5. Tüm detaylarıyla paylaşmışşınız
    Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun
    tam grip havası aslında
    dikkatli olmak lazım

    sarma harika
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Muhteşem birşey...Bende pastırma ve kaşarlı yapıyorum (Soya soslu-ballı) çok güzel oluyor. Senin tarifinde çok güzel..Hemen not alıyorum...

    YanıtlaSil