9 Şub 2016

Saçaklı / Sakallı Poğaça

Ne zamandir bu pogacayi yapmak istiyordum. Gecen gun arkadaslarla bulusunca herkes birseyler yapmak zorundaydi ve ben de bu firsati kullanmak istedim :) 
Yapimi cok kolay, ve malzemeler her evde olan malzemeler diye dusunuyorum.


Gerekli malzemeler:
  • 1 su bardagi ilik sut
  • yarim su bardagi sivi yag
  • 1 yumurta + 1 yumurtanin beyazi
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 paket kuru maya (genelde 10-11 gr oluyor)
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1,5 yemek kasigi toz seker
  • aldigi kadar un
  • peynir (ben beyaz ya da labne kullaniyorum) - icine surmek icin
  • maydanoz
  • uzeri icin 1 yumurtanin sarisi ve 1 yemek kasigi zeytin yag, susam
Yapılışı:
  1. Ilik sut, seker ve mayayi bir kaba alin, karistirin ve yaklasik 10 dk birakin.
  2. Diger malzemeleri ekleyin (yag, yogurt, yumurta, tuz ve seker) ve iyice karistirin. Yavas yavas un ekleyin, hamur yumusak ama elinize yapismayacak halde olacak.
  3. Kabinizi strec filmle kapatip sicak bir yere 1 saate birakin.
  4. Hamurdan kucuk kucuk toplar yogurup uzerine yumurtanin sarisini ve zeytin yag karisimini surun, uzerine susam da kullanabilirsiniz.
  5. Daha once 180 dereceye isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
  6. Pogacalar biraz soguduktan sonra ortadan kesip icine ve agzina :) peynir surun. 
  7. Maydonozu kucuk kucuk dograyin. Pogacalarin dis tarafini (peynirli tarafi) maydonoza bulayin. Maydonoz evinizde yoksa dereotu da kullanabilirsiniz :)

Sadece lezzetli degil, goruntusu de inanilmaz guzel. 
Cay sofralariniza ve kahvalti sofralariniza cok yakisacak :)
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. en sevdiğimdir gördüğüm her yerde alır ve yerim..

    YanıtlaSil
  2. çok severim ve çok sık da yaparım :) line dağlık sizi google+ ve gfc den takibe aldım bana da beklerim

    YanıtlaSil
  3. fotoğraf harika... ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil