12 Mar 2015

Fırında Elma Dilimli Patates

Gecen hafta cok guzel bir patates aldim. Taptaze, kabugu incecik, temiz. 
Ne yemek yapsam diye dusundum ama bu kadar guzel patatesleri yemege koymaya kiyamayip, cok zor birsey yapmadan firinda yapmaya karar verdim :)


Aslinda tarif gibi birsey de yok ortada. Patatesler kucuk oldugu icin yaklasik 15 patates kullandim. Guzelce yikadim ve hasladim. Tamamen pisene kadara haslanayin ama tam pismeden 5 dk once cikartabilirsiniz. Patatesleri biraz soguk suda tutup 4e boldum ve firin tepsisine yerlestirdim. Uzerine biraz sivi yag (isterseniz zeytin yag kullanabilirsiniz), tuz, toz sarimsak, kekik (ya da diger sevdiginiz baharatlari kullanabilirsiniz). Ama bence sarimsak ve kekik cok yakisiyor :)


Sonra da 180 dereceye onceden isitilmis firinda pisirin. 
Bende yaklasik 15 dk surdu (patateslerin ust tarafi altin rengi olacak).


Yaninda yogurt ya da sevdiginiz bir sos kullanabilirsiniz...Hepsi bu kadar :)
Bana kalsa bu nefis sarimsak ve kekik kokulu patatesten her gun yiyebilirim :)
Afiyet olsun...


9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık, yoğurtla nefis bir lezzet ikilisi...

    YanıtlaSil
  2. Ben de yiyebilirim..Ellerine sağlık canım..Nefis olur nefisss..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok cok tesekkur ederim :)
      Sevgiler...

      Sil
  3. Nefis görünüyor hele sarımsak ve kekik ayrı bir lezzet verir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarimsak patates yemeklere cok yakisiyor bence... Cok tesekkur ederim :)

      Sil
  4. Nefis gozukuyorlar ben hepsini bitirebilirim :)) elinize saglik..cekimlerinizede bayiliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de bu ara cok yapiyorum. Ellerine saglik
    Sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil
  6. Patatesin en güzel hali bence de. Sarımsak ve kekikle birlikte ben de çok yaparım.
    Sizin patatesler gerçekten çok güzel, tazelermiş. Nasıl da lezzetli olmuştur.
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil