4 Mar 2015

"Cupcake Kokulu Mutfak" artik "The Ladies' Delight" oldu... Yeni isim...

Bu yaz blogum 3 yasinda olacak... Ve bu zamana kadar cok sey degisti hayatta: yeni bir ulkeye tasindik (ama Insallah 3,5 yil sonra tekrar Ankaraya denecegiz), yeni insanlar tanidim, yavas yavas hayatimin tarzi degistirmeye basladim - esim yillardir spor salonuna gidiyor - artik bende ikna oldum ve bende yazildim. Sadece sporla olmaz tabi ki, esim midesiyle sikinti yasiyor - onu iyilestirmek icin mecburen farkli yemekler hazirlamaya basladim. Ve bunlarin kesinlikle faydalari goruyorum :)
Gordugunuz gibi bu yuzden uzun zamandir sevdigim tatli cupcake tarifleri yok blogumda. Artik her yerde cupcake satiliyor, herkes onu yapmaya basladi - cok ilgi de cekmiyor sanki. Sadece yemek tarifleri paylasmak da istemiyorum artik - bir kac ay once paylastigim post "Yulaf ezmesi nasil hazirlanir" izleme rekorlari kirdi blogumda - saglikli yemekler zor hazirlanir gibi gelir insanlara ya da cok pahali diye... ama aslinda oyle degil ve artik blogumda boyle urunlerle ilgili yazilar olmasina karar verdim. Sonucta biz kadinlar tabiki pastalari, o cici cupcakeleri severiz ama her gun degil :) Guzel, saglikli ve fit olabilmek icin haftada 1 kere kacamak yapabiliriz ya da canimiz tatli cektiginde 1 kurabiye yiyebiliriz 1 kavanoz degil :)))
Ayrica misafirleri seven bir milletiz - degisik yemekler, degisik tatlilari gorunce insanlar "aaa ne kadar guzel" , "bunu nasil yaptin" diye guzel sozler soyluyor bu da cok hosumuza gidiyor :)
Tabi ki bu guzel seyleri de yapacagiz mutlaka ama her dakika degil :)
Bu yuzden yemek tarifleri kalacak blogumda korkmayin :) Ama ekstre olarak saglikli beslenenler icin, diyet yapanlar icin de tariflerim olacak.


Kahvalti... en sevdigim ogun ve en onemli... Bu yuzden her gun farkli bir kahvalti sofraniz olsun diye degisik ve olabildigi kadar pratik kahvalti tarifleri paylasacagim sizinle...

Esimin isinden dolayi farkli bir ulkeye tasindik ama sik sik Turkiyeye de gidiyoruz, titil icin farkli yerleri de gormeye gidiyoruz... Degisik yerlerde yemekler, kafeler, marketler - hepsi cok farkli, bu yuzden gittigim yerleri de sizinle paylasacagim, bir gun belki siz de o yerlere gitmek isterseniz ihtiyaciniz olan seyleri benim blogumdan ogrenebilirsiniz :)


Blog sahibi oldugum icin bazen firmalar yeni cikan urunleri bana gonderiyorlar ya da markette yeni birsey goruyorum ve tabi ki her kiz gibi denemeden duramiyorum :) Alip sizinle paylasacagim, guzelse tabiki de tavsiye edecegim :) Guzel degilse de uyaracagim :)


Yemek fotograflari cekerken tabi ki de 1 bardakla ve 1 tabakla is olmuyor :) Ayrica bizim evde her zaman tabak ya da kupa eksik :) Aaa bunu da aliyim bu da cok guzel derken sonunda dolablarda yer yetmemeye basliyor :) Neyse bu konumuz degil :) Bana cok soru geliyor - bunu nerden aldin, nerde bulabilirim, bu alet iyi mi kotu mu... Bu yuzden boyle de konular olacak - yeni bir alet almak isteyenler icin, yeni evlenenler icin, ceyiz yaparken, hediye alirken... Ben ne kullaniyorsam, nerden aldigimi, memnunmuyum ya da degilim - onlari da sizinle paylasacagim :)


Cross Stitch / Kanavice... cok severim...Beni cok rahatlatiyor. Zaten yaptigim isleri payalsiyordum arada bir ve sablonlarimi isteyen cok kisi oldu, artik daha cok paylasmaya calisacagim :)


Ve tabi ki her kadin gibi kendime bakmayi cok severim...
Sonucta evde oturup hayatimiz sadece mutfakta gecmiyor degil mi?:)
Ojeler, kremler, sampuanlar ve bizi daha da guzel yapan diyer malzemeler... Artik bunlarla ilgili de yazilarim olacak - cunku boyle yazilari cok faydali buluyorum. 
Mesela bir krem almadan once bir kac gun oturup arastiriyorum internette iyimidir kotumudur, yorumlari okuyorum sonra gidip aliyorum :)


Yani anladiginiz gibi blogum artik sadece yemek blogu olmayacak... Tabi ki guzel yemek tarifleri ve cupcake kaliyor ama ekstre olarak saglikli beslenme, saglikli tarifler, yeni cikan urunler, kanavice, bakim ile ilgili konular, mutfakla ilgili diger ilginc konular...
Kadinlarin en cok sevdigi konular...
Umarim, eski "Cupcake Kokulu Mutfak" blogum gibi, yeni isimle "The Ladies' Delight" daha genis, daha guzel konularla dolu sayfami daha da cok seveceksiniz...

Sevgiler... Julia

1 yorum:

  1. Blogun adi ve icerik bence cok ta guzel olmus-olacak..yeni ulkenizde keyifli yasam diliyorum..sevgiler

    YanıtlaSil