24 Mar 2014

Yeşil kahve...Hiç denediniz mı?

Evet... Bugun size yesil kahveden bahsedecegim. Dun instagramda fotograf paylastim, bircok arkadas sordu, hic kimse denememis. Bende bildigim bilgileri sizinle paylasmak istiyorum.


Aslinda yesil kahve bizim bildigimiz, her gun ictigimiz kahve. Ama sadece kavrulmamis hali. Kahve kokusunu nerdeyse hic almiyorsunuz. Pisirdikten sonra da hic almiyorsunuz diyebilirim. Ne kokuyor diye sorarsiniz - bana gore resmen ot kokuyor :))) Bir kac arkadasim bunu severek iciyorlar ama bence keyif yapacak bir icecek degil bu :)

Aktardan alirken beyefendi bu kahveyi 10 yildan fazladir sattigini ama simdi herkesin cok ilgi gosterdigini soyledi bana. Neden? Cunku bir programinda Dr. Oz, bu yesil kahve ile cok cabuk kilo verebilirsiniz diye soyledi :) Abimin esi dogumdan sonra kilo vermeye calisiyor ve yesil kahve iciyor. Daha az yemek cani cekiyor diye soyledi bana.


Bende kahve seviyorum diye merak ettim, hem sevdigim bir icecek, hemde zayflatiyormus :) Meraktan aldim :) 150 gr kavanoz icin 13 tl verdim. Aslinda cekirden alirsaniz 1 kg'i yaklasik 30 tl'ye satiyorlar ve benim buldugum yer 1 kg'dan az satmiyordu. Ve bu cekirdekler tas gibi. Toz haline getirmek mumkun degil. Hatta benim aldigim kavanozda gorebilirsiniz kahve tam kivaminda degil, buyuk parcaciklar cikiyor.


Faydalara gecelim:
  • Icerigindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde yag yakimini hizlandirir ve zayflatir
  • Enerji verir
  • Seker hastaligi riskini azaltici etkisi vardir
  • Metabolizmayi hizlandirir 
  • Kalori yakimini hizlandirir ve kilo vermeye saglar
Pisirmek  de kolay - isterseniz cezvede normal turk kahvesi gibi yapin, ya da sicak su dokun ve 5 dk bekletin. Sonra icebilirsiniz. Gunde 2 fincandan fazla icmeyi tavsiye etmiyorlar.

Rengi de gordugunuz gibi gercekten yesil :)


O kadar aradim, sonunda buldum bu kahveyi - artik bu kucucuk kavanozu bitirecegim. Yaz geliyor, hepimiz yemekleri daha dikkatli pisiriyoruz kilo almamak icin. Bakalim birseye yarar mi bu kahve bilmiyorum :) Yararsa belki takrar alirim ama kesinikle tadi icin hic almam :)

5 yorum:

  1. ben de merak ediyordum bakalım denemek lazım ama görüntü pek cazip değil yeşil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyebilirsin canim ama keyif icin kesin bir icecek degil :)

      Sil
  2. Julia'cım merakla bekliyordum bu postu harika görünüyor nerede bulabilirim sana afiyet olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheh sadece goruntu harika - tadi icin ayni sey soyleyemem :) Aktarlardan bulabilirsin canim.
      Sevgiler...

      Sil
  3. 1 haftaya yakın bir süredir yeşil kahveyi kullanmaktayım her gün 2 bardak içiyorum. Sindirimi hızlandırmaya yardımcı olduğunu farkettim şimdiye kadar.

    YanıtlaSil