6 Mar 2014

Düdüklü tencerede karnabahar yemeği ( Nutricook'ta karnabahar yemeği )

Karnabahar... Aslinda kokusu yuzunden pek sevdigim bir sebze degil, ama esim cok sevdigi icin yapa yapa sevmeye basladim :) Artik havalar isiniyor, kis bitti ve karnabahar sezonu yakinda bitecek. Bitmeden sizinle bu kolay tarif paylasiyim dedim. Duduklu tencerede yapildigi icin eviniz karnabahar hic kokmuyor - bu benim icin cok onemli :) Ben Nutricook tencere kullaniyorum ama her hangi bir duduklu tencerede pisirebilirsiniz - hic bir farki olmayacak. Ayrica Nutricook icin kitapcikta hic karnabaharla ilgili bir tarif bulamadim - bu yuzden ayni zamanda da sizinde belki ayni tencereden varsa - sizin icin de yeni bir tarif olacak :)


Gerekli malzemeler:
  • 1 kg karnabahar
  • 1 havuc
  • kucuk boy sogan
  • 1 corba kasigi salca
  • 1-2 corba kasigi zeytin yagi
  • tuz, su

Hazirlanisi:

1. Kucuk kucuk sogani dograyin.  Havucu kesin. Duduklu tencereye zeytin yagi koyup sogani ve havucu kavurun.
2. Karnabahari yikayip parca parca ayirin ve tencereye koyun. Salcayi ekleyin. 
3. Yaklasik 3 su bardagi su ekleyin. Ama bu tadiniza gore. Bazilari sulu seviyor, digerleri sussuz. Icine tuz ekleyin. Ben bazen et suyu kullaniyorum - farkli bir tat katiyor.


Nutricook tencerede ben sebze programinda 9 dk ayarliyorum. Normal tencerede pisirme suresi daha az surecek bildigim kadariyla - yaklasik 5-7 dk. 


Yanina pilav yapabilirsiniz - birlikte muhtesem oluyor. Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. Bende düdüklü tencere de pişiriyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ben normal tencerede haşlayıp, haşlarken içine biraz süt, biraz limon ekliyorum. Ama kokuyor tabii, düdüklü filan iyi fikirmiş, bir denemeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sut koyuldugunu hic duymamistim... Denemek lazim, tesekkur ederim...

      Sil
  3. Çok severiz kendilerini, hem de kokusuna rağmen :)
    Ama benim düdüklü tencere fobim olduğundan :( hep normal tencere de yaparım..
    Bir de üzerine birkaç dal maydonoz serpiştiriyorum süper oluyor..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende korkuyordum dudukluden, eskisi hic acilmamis kutuda duruyor :) Ama bununla hic korkmuyorum artik - nerdeyse her gun kullaniyorum :)
      Tesekkur ederim canim... Sevgiler...

      Sil
  4. mımmmmm.nefis bayılırım karnıbahara..ama hiç düdüklüde pişirmedim..ellerine sağlık,Juliacım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aslinda pek sevmem canim ama yavas yavas alismaya basladim :)

      Sil
  5. ben de bu akşam pişirecektim senin tarifini deneyeyim ben kızartacaktım ama seninki daha güzel göründü gözüme eline sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa tesekkur ederim canim... Umarim begenirsin, simdiden afiyet olsun...

      Sil
  6. Çok güzell.
    Ellerine sağlık.
    Bu arada blogları canlandırma adına etkinlik başlattık.Artık blogları ziyaret ediyoruz ve yorum bırakıyoruz.Umarım katılmak istersin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katilirim tabiki. Cok tesekkur ederim...
      Sevgiler...

      Sil