22 Eki 2013

Armutlu franjipanlı tart

Ne yazik ki uzun olan ama cok cabuk gecen tatil bitti :( Havalar daha da sogudu - ve bu yuzden simdi daha cok canim evde oturmak, guzel bir tatli pisirip cayla yiyip keyif yapmak istiyor :)

Armut sezonunda bu tart yapmayi mutlaka tavsiye ederim. Bu tart bizim evde 1 gunden fazla kalmiyor :)


Hamur icin:
  • 250 gr un
  • 125 gr oda sicakliginda tereyagi
  • 80 gr seker
  • 1 yumurta
Franjipan ve harc icin:
  • 1 corba kasigi un
  • 100 gr tereyagi
  • 1 yumurta
  • 80 gr seker
  • 100 gr blenderden gecirmis badem (toz badem varsa onu kullanabilirsiniz)
  • 3 armut
Hazirlanisi:
  1. Hamur icin yumusak tereyagi sekerle karistirin. Yumurta ve un ekleyin .Iyice yogurduktan sonra hamuru top seklinde yapip posete koyun ve 30 dk buzdolabina dinlenmeye birakin.
  2. Franjipan icin bademleri blenderden gecirin. Nerdeyse toz gibi olacak. Sonra badem, seker, oda sicakliginda tereyagi, yumurta ve 1 corba kasigi unu bir kaba koyup iyice karistirin. Puruzsuz bir kivamda olmali. 
  3. Hamuru buzdolabindan cikartin ve tart  kalibina yerlestirin (yagli kagit koymayi unutmayin). Ben 26 cm'lik kalibi kullaniyorum. Hamurun uzerine hazirladigimiz franjipani dokun.
  4. Armutlari soyun, 2 parcaya bolun ve dilim dilim kesin. O dilimleri fotografta gordugunuz gibi franjipanin uzerine yerlestirin. Korkmayin franjipan az oldu diye. Pisince buyuyecek merak etmeyin :)
  5. 180-200 C, yaklasik 45 dk pisirin. (eger tart pismeden yanmaya baslarsa uzerine aluminyum folyo koyabilirsiniz).

Yapilisi cok kolay, hatta bazen ben hamuru yapip buzlukta sakliyorum - acil durumlar icin. 10-15 dk harcayip hizli bir sekilde bu inanilmaz lezzetli tarti hazirlayabilirsiniz...


Afiyet olsun...

17 yorum:

  1. SELDANIN MUTFAK DEFTERİNE KATILIYORUM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Nasıl muhteşem bir manzara bu Julia'cığım.. Yutkundum durdum ekran karşısında.. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim, gel beraber yiyelim :)

      Sil
  3. Juliacım ellerine sağlık,nefis olmuş..İlk çay misafirimde deniyorum..Bayıldımm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursencim cok tesekkur ederim... Umarim begenirsin :)

      Sil
  4. Çok güzel bir tarif denemek için not alıyorum
    Resimlerde enfes görünüyor
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba canim. Cok tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  6. bence de harika görünüyor denemek lazım:)

    YanıtlaSil
  7. Görüntü nefis nefis, eminim çok lezzetlidir...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Juliacım, armut ve badem birlikteliğini ben de çok seviyorum.
    Harika olmuş, ellerine sağlık, sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Pirilcim...
      Sevgiler...

      Sil