29 May 2013

Whole Foods Market

Bugunku duragimiz cok guzel bir market - Whole Foods Market... Markette saglikli ve organik urunler satiliyor. Hem yemek icin malzeme bulabilirsiniz, hem hazir yemek alabilirsiniz. Ister evde, ister cikista masalar var - orda yiyebilirsiniz :)


Giriste hemen bu guzel cicekleri gordum - ve telefonla cekeyim dedim...


Tatli... Tatli gorunce kamerami cikartmaya karar verdim. Sonra da baktim - kimse birsey demiyor - butun magazada bol bol fotograf cekeyim dedim o zaman :) Kucuk cheesecakelere bakin - ne tatli de mi?


Inanilmaaaaaz cok cesit kasar ve peynir var... 


Turkiye'de cok pahali olan kasarlar burda cok uygun fiyata. Bir de soyle birsey var - organik magaza oldugu icin fiyatlar normal marketlerden daha pahali Ama ona ragmen Turkiye'ye gore yine de cok uygun...


Bu resime bayiliyorum :)


O kadar yemek arasinda gezerken cok aciktigimizi anladik :) Ve pizza gorunce yiyelim dedik :) Tum standart pizzalarin iceresinde sebzeli pizzayi gordum - hic oyle pizza yememistim - kuskonmaz, brokkoli, karnabahar, peynir... Inanilmaz bir tat... Ayrica fotografta gordugunuz firinda sizin icin pizzayi isitiyorlar :)


Yaklasik 10 cesit sicacik corba vardi. Corba istemiyorsaniz - burdan da yemek alabilirsiniz...


Tursu, zeytin, organik corbalar, is yerine ya da eve paketlenmis yemekler, soslu et, fasulye - istediginiz her cesit yemegi bulabilirsiniz...inanilmaz bir yer...yok yok :)


Gluten icermeyen yemek ve pastalar... Tum gluten icermeyen urunlerin ustunde "gluten free" yaziyor. Bu bence glutenli yemekleri yemeyen insanlara hayati cok kolaylastiriyor. Turkiye'de yemeklerin ustunde oyle bir yaziyi hic bir zaman gormedim (ya da oyle bir urunler olmadigindan olabilir belki de :)). 


Sarma isteyen?:)


Inanilmaz lezzetli mango ve meyve salatalari... Amerikalilar sisman derler ya. Oyle birsey yok. Nerdeyse herkesin elinde oyle meyve ya da sebze yesillikle dolu salatalar var...


Cesit cesit mantar. Siz hic bu kadar cok mantar gordunuz mu?:)


Bal kabagi hic sevmem. Ama bunlarin rengi, sekli ne kadar hos...


Arkadaslar... karsinizda patates :) Tamam - televizyonda hep tatli kirmizi patates pisirip duruyorlar - onu gordum ama bu kadar cok cesit oldugunu hic bilmiyordum :)


Devekusu yumurtalari hic denediniz mi? Ben denemeye korktum :))) Ne kadar buyuk oldugunu gostermek icin esim eline aldi :)


Musli ve kuruyemis... Turkiyede kuruyemis cok ama sanki burda daha cok gibi geldi bana :) Bakin kutu ya da poset alip kendiniz, istediginiz gore koyuyorsunuz...


Elim bos cikmadim ben bu marketten. Birseyler alip evde pisirdim bile :) Ne pisirdim... Onu baska postta yazacagim :) Simdilik bu kadar... Goruzmek uzere :)

18 yorum:

  1. ne güzel bır market orasıı

    :D
    cekılsım var bekleırm

    YanıtlaSil
  2. burası da çok güzel bir marketmiş...insanın bütün gün çıkası gelmez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle canim. Zaten bir kac saat gecirdik orda esimle :) Bir turlu cikamadik :)))

      Sil
  3. of of of...gez gez gözümüz doyar buralarda...

    YanıtlaSil
  4. Hersey harika, fotograflardan gozumu alamadim;))sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim... Gercekten cok guzel bir yer... Daha da butun fotograflari koyamadim aslinda :)

      Sil
  5. Juliacım bayıldım,bende senin gibi yurt dışına gittimmi kendimi marketlerden alamıyorum..Bu market hakikaten süpermiş...gezmek isterdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Nursencim...Bizim de tatil nerdeyse hep alisverisle gecti :)))

      Sil
  6. Merhaba,

    Cok guzel gorunuyor. Nerede bu market?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Cok tesekkur ederim. Bu market New York'ta

      Sil
  7. Ne güzel fotoğraflar paylaşmışsınız.O markette dolaşmayı çok istedim yazınızı okurken...

    YanıtlaSil
  8. OFFFFF ÇOK GÜZEL BİR ÖNCEKİ POSTTA PATATESLERİ SORMUŞTUM AMA GALİBA NEW YORKTAKİ BU MARKETTE BENDE GİTMEK İSTİYORUMMMM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim :) New Yorktan aldim patatesleri... Market gercekten cok guzeldi. Keske burda boyle bir yer olsa da beraber gitsek :)

      Sil
  9. Burası neresi? ben londrada yaşıyorum. Burdada bu marketler zincirinden var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne guzelmis :) Bir gun Londraya gelirsem sizi ararim - beni goturursunuz de mi?:)

      Sil