3 Oca 2013

Yılbaşı ağacı şeklinde profiterollü pasta

Yeni yiliniz kutlu olsun arkadaslar... Saglikli, mutlu, muhtesem lezzetlerle dolu bir yil diliyorum herkese...

Yilbasi gecesinde cok sevdigim bir pasta yaptim. Fransizlar ona krokembuş (croquembouche) diyorlar. Krokembus ucgen bir pastadir. Kremali profiterollden yapiliyor. Yapilisi basit ama biraz uzun suruyor ancak goruntusu ve tadi muhtesem oluyor.

Ve... 2013 yilin ilk tarifim...




Gerekli malzeme:
  • 6 adet yumurta
  • 200 gr un
  • 200 gr tereyagi
  • 500 ml su
Yapılışı:
  1. Tencereye tereyagi ve suyu koyun. Kisik ateste tereyagi eriyene kadar pisirin.
  2. Yavas yavas unu ekleyip iyice karistirin. Hamur duz, parlak ve topaksiz olana kadar karistirmaya devam edin.
  3. Ocaktan kaldirin ve yaklasik 5 dk sogumaya birakin. 
  4. Hamuru buyuk bir kaba koyun ve yumurtalari tek tek ekleyin ama her eklediginiz yumurtadan sonra mikserle iyice karistirmayi unutmayin. Hamur topaksiz ve parlak olunca hazir demektir.
  5. Firini 200 dereceye isitin. Krema tabancasi ile ya da posetle firin tepsisine (pisirme kagidi koymayi unutmayin) kucuk kucuk toplar yaparak dokun.
  6. Kizarana kadar pisirin (yaklasik 20-25 dk).
  7. Soguduktan sonra sevdiginiz bir kremayi icine doldurun (ben Dr. Oetker dolgu kremasini kullandim).
  8. Sert kagittan kulah yapin. Icini aluminyum folyo ile kaplayin ve tek tek profiterolleri yeretilmis cikolataya batirarak yerlestirin.
  9. Dikkatli bir sekilde bozdolabiniza koyun ve 1-2 saat bekletin
Bu malzemelerden cooook hamur oluyor bu yuzden isterseniz yarim porsyon yapabilirsiniz. Bu hamurdan ekler de yapabilirsiniz.

Gece gece umarim duzgun anlatabildim :) En kisa zamanda adim adim  hamurun yapilisi fotograf cekip paylasacagim sizinle...





15 yorum:

  1. Çok Çok güzel olmuş. İadeyi ziyarete geldim. Çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  2. Juliacım çok güzel olmuş,ellerine sağlık..Bende yapmak istedim bu pastayı ama fırsat bulamadım,inşallah en kısa zaman da senin tarifinle denerim.bu arada hediyelerim geldi,çokkk teşekkürlerrr..ço güzeller..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gule gule kullan Nursencim... Pasta coook guzel oluyor gercekten misafirler pastayi gorunce sok olmuslar :) Hafif oldugu icin hemen bitti pastacim :)))

      Sil
  3. Ellerine sağlık Juliacım, harika görünüyor.
    Tam yeni yıla uygun bir pasta olmuş süper!!!
    Yeni yılda sevgiler ve güzellikler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim coook tesekkur ederim! Bencede yeni yila cok uygun oldu... Fransada bu pastayi dugun icin da yapiyorlarmis gecen gun okudum...

      Sil
  4. Eline sağlık Sevgili Julia, farklı bir sunum olmuş sevdim :)

    YanıtlaSil
  5. vaaooov tarifini çok sevdim...
    sunum süper...
    canım ellerine sağlık......

    YanıtlaSil
  6. Çok orijinal bir pasta olmuş gerçekten.Sunum da oldukça hoş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ohooo, bu muhteşem bir pasta, harikulade ! ve süper fikir...
    Mutlu seneler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim... Mutlu yillar :)

      Sil
  8. çok güzel omuş, sunum süper, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil