29 Oca 2015

Sağlıklı şekersiz elmalı tatlı (elmalı bulutlar)

Evet evet yanlis okumadiniz - bu tarifte hic seker yok!!!
Bu yuzden seker kullanmayanlar, diyet yapanlar, cocuklarina saglikli tatli yedirmek isteyenler ve elma sevenler - bu tarifi mutlaka denemelisiniz :)))



Gerekli malzemeler:
  • 250 gr elma puresi (yaklasik 3 orta boy TATLI elma)
  • 10 gr jelatin (agar - agar ya da dr. oetker tart jole kullanabilirsiniz)
  • 3-4 corba kasigi su
Hazırlanışı:
Elmalari yikayin. Kabuklari soyun. Kucuk kucuk dograyip bir tencereye koyun. Icine yaklasik 3-4 corba kasigi su ekleyin ve kisik ateste haslamaya baslayin (tencerenin kapagini kapatabilirsiniz). 
Elmalar iyice yumusayinca el blenderiyle elmalari pure haline getirin.


Pure biraz soguduktan sonra (oda sicakliginda) icine jelatini ekleyin ve karistirin. 
Kisik ateste elmalari jelatinle beraber tekrar ocaga koyun ve isitin ama kaynatmayin!
Pureyi mikser kabina dokun ve cirpmaya baslayin. Herkesin mikseri farkli, o yuzden tam kac dakika cirpmaniz gerekiyor soyleyemem ama cirptikca pureniz daha cogalacak, beyaz ve pofuduk olacak :)


Cam kabin icine yagli kagit koyun. Yapismasin diye fircayla biraz yag fircayla surebilirsiniz. Kalip olarak yaklasik 20cm*10 cmlik kullanin. Pureyi kaliba doktukten sonra sert bir kivama gelene kadar buzdolabinda yaklasik 1-2 saat dursun... 


Puremiz soguduktan sonra bicakla kare kare kesip yiyebilirsiniz :)


Tamamen saglikli ve onemli olan hic seker olmayan bir tatlimiz oldu...
O kadar hafif ki ismini bulut koydum...agzinizda eriyor hemen :)
Mutlaka deneyin... Saglikli kalin...

6 yorum:

  1. Sağlıklı olduğu kesin de, tatlı oluyor mu gerçekten? Çok sağlıklı olmasa da olur diyenler biraz da şeker eklesinler mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim elmalar cok tatli oldugu icin onlarin kendi sekeri yetiyor :) Bu yuzden tatli elma kullanmayi tavsiye ediyorum. Eksi yesil elma kullanirsan o zaman tadi da eski olur, o da farkli bir tat katacak ama cok istersen pureyi hazirlarken seker atabilirsin tabi ki :)

      Sil
  2. jelatin konusunda tereddütlüyüm. tarif oldukça pratik ama dr. oetker jelatinin neyden yapıldığına dair kesin belgeli bir güvence vermiyor malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkasinda icindekiler olarak sadece nisasta, kivam arttirici ve asitlik duzenleyici yaziyor.
      Ama yine de cok icinize sinmiyorsa sadece bu tarif icin degil baska bir tatliya da jole gibi bir kivam verebilmek icin "agar-agar" diye bir sey var, onu kullanabilirsiniz...

      Sil
  3. Ellerine sağlık .Güzel görünüyor.

    YanıtlaSil