26 Oca 2015

Yoğurtlu Mantar (meze)

Yine uzun bir ara verdim... Once Yilbasi tatilinde pek fazla birsey yazmak istemedim, sonra esim yine hastalandi (midesi cok kotu oldu) - ondan dolayi evde genelde buharda yapilmis, yagsiz, icinde zararli hic birsey olmayan yemekler yapiyorduk. Hala da oyle...Bu firsatla artik cok daha saglikli, mideye iyi gelen bir tarif  paylasabilirim :) Cunku blogumu ve sizi cok ozledim... :)
Bugun sizinle yogurtlu mantar tarifini paylasmak istiyorum. Isterseniz yemek olarak, isterseniz meze olarak da hazirlayabilirsiniz. Cok cabuk hazirlaniyor - ayni sekilde cok cabuk bitiyor :)))


Gerekli malzemeler:
  • 300-400 gr mantar (fotograftaki kavak mantari, yakinda daha aciklamali bir post yazmayi dusunuyorum)
  • 1 orta boy havuc
  • 1 sogan
  • 3 corba kasigi yogurt (ben suzme yogurt ya da sourcream kullaniyorum)
  • tuz, karabiber, sivi yag

Bu sekilde malzemeleri paylasmak cok hosuma gidiyor. Yalniz kullandigim yazi karakterleri turkce harfleri yazmak istemiyor :))) Bu yuzden ğ, ç, ş, ı, harfleri fotografta Turkce yazamadim kusura bakmayin ama bir sekilde bunu halledecegim, soz :)

Hazırlanışı:

Sogani uzun bir sekilde dograyin. Havucu rendeleyin. Tavanizi isitip biraz yag dokun. Sogan yumusak olana kadar kavurun, sonra havucu ekleyip 3-4 dk pisirin.


Dogranmis mantarlari ekleyin. Yaklasik 10 dk pisirin. En son olarak tuz,suzme yogurt ve isterseniz karabiber ekleyin. Bir kac dakika daha pisirin.


Gordugunuz gibi inanilmaz pratik bir tarif. Isterseniz sicak ya da soguk servis edebilirsiniz. Iki turlu da guzel oluyor...

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Juliacım ne güzel bir tarif,ellerine sağlık..afiyetle..

    YanıtlaSil