25 Ara 2014

Yılbaşı keki

Yilbasi yaklasiyor, evde bu zamanlarda bol baharatli tatlilari yapmayi cok severim. 
Nefis tarcin, karanfil, mandalina kokulari evimi dolduruyor...Iste bu kokular benim icin Yilbasi kokulari.
 Bugun de iste boyle kokan harika bir kek tarifi paylasmak istiyorum.


Gerekli malzemeler:
  • 150 gr seker
  • 2 yumurta
  • 70 gr oda sicakliginda tereyag
  • 250 gr un
  • 200 gr findik
  • 250 ml sut
  • 3 tatli kasigi kabartma tozu
  • 2 tatli kasigi kakao
  • 2 tatli kasigi tarcin
  • 0,25 tatli kasigi zencefil
  • 0,25 tatli kasigi karanfil
  • 100 gr kuru uzum
  • 200 gr kurutulmus meyve (portakal, limon, visne, cranberry - rengarenk olursa daha guzel gorunur kekin icinde) 
Uzeri için:
  • 70-80 gr pudra sekeri
  • 2 corba kasigi sicak su
Hazırlanışı:
  1. Sekeri tereyagiyla  (yumusamis) bir kapta cirpin. Tek tek yumurtalari ekleyip karistirmaya devam edin. 250 ml sut ekleyip iyice karistirin.
  2. Ayri bir kapta 250 gr un, findik (2ye ya da 4e bicakla kesebilirsiniz ama cok buyuk olmasin), kakao, kabartma tozu ve baharatlari iyice karistirin. Islak malzemeleri kuru malzemeleriyle karistin ve yagli bir firin kabina (kare ya da yuvarlak seklinde) dokun.
  3. 200 derecede onceden isitilmis firinda yaklasik 20-25 dk pisirin
  4. Glazur hazirlamak icin bir kaba pudra sekeri dokun. Once bir kasik sicak su koyup iyice karistirin, sert olduysa 1 kasik su daha ekleyin. Glazuru sogumus kekin uzerine dokun ve kekimiz hazir :)

Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Bu keki biliyorum, harika bir lezzeti var,ama ben icerisinde pekmez var saniyordum. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Juliacım nefis görünüyor...Bende yapıcam hemen..ellerine sağlık..Mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık enfes görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Tarif ve sunumlarınız oldukça enfes görünüyor. Ellerinize sağlık.. Bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım nefis

    YanıtlaSil