23 Ara 2014

Lor kurabiyesi

Kac gundur buzdolabinda lor peyniri duruyordu, normalde kahvaltida yiyorum ama bu sefer ne yapsam diye dusunuyordum :) Tatil icin yola cikacaktik bu yuzden acil kullanmam gerekti. Ne zamandir bir tarif denemek istiyordum. Yemek bloggeri arkadasim Pinar cok guzel bir tarif paylasti bende onu denemeden duramadim :) 
Tarif icin tatli lor gerekiyor. Ben Migros'tan aliyordum, orda direk tatli lor istiyorum deyin - verirler. Aman dikkat edin "tuzsuz" lor degil "tatli" lor ;) 
Tarifte sadece seker oranini degistirdim - bana cok sekerli geldi, ama genel olarak cok lezzetli bir kurabiye, inanilmaz pratik ve coook lezzetli :)


Gerekli malzemeler:
  • 250 gr tatli lor peyniri
  • 1 yumurta
  • yarim su bardagi seker
  • 65 gr tereyag (oda sicakliginda)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardagi un
  • bulamak icin seker
Hazırlanışı:

Hazirlanisi inanilmaz pratik. Tek yapilmasi gereken - tum malzemeleri karistirip ele yapismayan bir hamur yapmak :) Kucuk toplar (ceviz buyuklugunde) yapip sekere bulayin ve yagli pisirme kagidina yerlestirin. 
175 derece onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
Hepsi bu kadar :) Sonra da cay ya da kahve yapip keyfinizi cikartin...
Orijinal tarife burdan bakabilirsiniz. 


Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Tarifin az yağlı olması çok hoşuma gitti, en kısa zamanda denemek istiyorum. Lor çok faydalı olduğu için kızımın yemesini istiyorum ama bakalım sevecek mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim sevecek :) Cok hafif oluyor, bende cok fazla tereyagli kurabiye sevmem. Hem saglikli, hem lezzetli oluyor, deneyin mutlaka :)

      Sil
  2. En keyif alarak yediğim kurabiyeler..ellerine sağlık Juliacım..olsada yesemm:))

    YanıtlaSil
  3. Harika! Ben hiç tuzsuz veya tatlı lor ile bir tarif denemedim. Ama hep merak etmişimdir. Güzel görünüyor kurabiye. Denemek lazım, böyle güzel, pratik tarifleri. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin :) Lor cok guzel kivam veriyor...
      Cok tesekkur ederim :)

      Sil
  4. kurabiye den cok kupalara bayıldım cok şık tatile Ankara'ya mı geliyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, bende bu aralar surekli bu kupalari kullaniyorum. Yok Ankaraya buyuk ihtimal yaza dogru gelecegiz :)

      Sil