24 Tem 2014

Meyveli Kedi Dilli Çok Pratik Tatlı

Bu aralar blogumla yine ilgilenemiyorum ve bunun bir aciklamasi var. Esimin tayini cikti ve yaklasik 1 ay sonra Moskovaya tasiniyoruz. Orda 4 yil kalacagiz. Hic beklemedigimiz, planlamadigimiz birsey... Haberi alinca ne yapacagimi sasirdim, mutfagimla yillardir o kadar ugrastim, tek tek secerek bir dolu mutfak esyasi aldim. Blogum varken surekli fotograf cektigim icin degisik bir sey gorunce 1 tane tabak ya da catal olsa da aliyordum - fotografima cok yakisir diye. Ve bunlari simdi birakmak zorundayim. Ilk duydugumda blogumu silecegim dedim, esyalarimi birakip onlarsiz yapamam dedim. Ama sonradan kiyamadim, 2 yildir blogum var, severek yaptigim bir is, yuzlerce kisi beni takip ediyor. Silemem, yapamam. 
Hayatimizin sonuna kadar gitmiyoruz sonucta, ordan da yeni guzel esyalar alabilirim ve orada da degisik, guzel tarifler paylasacagim sizinle Insallah...

Evde surekli malzemelerim olsun diye o kadar cok sey almistim ki. Gitmeden bircogunu kullanmak istedim. Dolapta kedi dili biskuvi gorunce aklima cok guzel tarif geldi. Coook pratik ve hafif, lezzetli bir tatli. Dun misafire giderken yanima aldim. Herkes cok begendi :)


Gerekli malzemeler:
  • yarim paket kedi dili biskuvi (12 tane)
  • 1 paket Pinar Kremilla (burda onunla ilgili bir yazi paylastim)
  • 2 yumusak seftali
  • yarim fincan kahve (filtre ya da nescafe, bu size bagli)
Hazırlanışı:
  1. Cam kaliba duzdun bir sekilde kedi dili biskuvi yerlestirin.
  2. 1 tatli kasigi nescafeye sicak su dokup kahve yapin.
  3. Biskuvilerin uzerine kahve dokup, biskuvileri islatin (ama yine de cok islak olmasin)
  4. Uzerine Pinar Kremilla sosunu doktum. Aslinda kendiniz sos da yapabilirsiniz ama elimde bu varken onu kullanmak istedim.
  5. Seftalilerin kabugunu soyup kucuk kucuk dograyin ve blender yardimiyla pure haline getirin.
  6. Seftalili pureyi kremanin uzerine dokun... ve tatlimiz hazir.
Seftali kullanmak istemiyorsaniz cilek ya da kayisi da bu tatliya cok yakisacak.

Gordugunuz gibi cok pratik bir tatli, pisirmeye bile gerek yok. 


Afiyet olsun...

15 yorum:

  1. Canım düzenin bozulacak olmasına üzüldüm..Umarım senin için daha da hayırlı olur..4 yıl uzunca bir süre..Blogunu kapatmayı lütfen düşünme..Tatlın hafif ve de lezzetli,ellerine sağlık..Senin o güzel tariflerine ulaşabilelim olur muu?Kolaylıklar diliyorum sana..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah Arzucum. Artik yeni degisik ne yapabilirim diye simdiden dusunmeye basladim bile :) En kisa zamanda yeni tarifler paylasacagim...
      Cok tesekkur ederim... Sevgiler...

      Sil
  2. O kadar emek verilmiş, bu kadar güzel bir bloğu bırakıp gitmeme kararına çok sevindim canım.
    Yeni işiniz, yeni yeriniz hayırlı olsun.
    Sen şimdi orada da ne güzel lezzetler çıkarırsın ortaya.
    Tatlın nefis, harika bir yaz tatlısı.
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim...
      Insallah en kisa zamanda degisik urunleri ve tarifleri paylasacagim...
      Sevgiler canim...

      Sil
  3. Canımm öncelikle hayırlı olsun diyeyim, bence üzülme o kadar, haklısın mutfak malzemelerini bırakmak biraz zor ama, orada da değişik şeyler öğrenip bizimle paylaşırsın. Hem ne güzel hayatının bir döneminde yurtdışında yaşayacaksın. Oradan vereceğin haberleri bekliyoruz merakla. Bu arada kremillayı denemedim hiç, markette kaç kez elim gitti sonra vazgeçtim :) Dolapta bulundurmak lazım acil durumlar için. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Ozgecim. Artik o kadar uzulmuyorum. Hayatin sonuna kadar gitmiyoruz sonucta. Orda da degisik yemekler, urunler - yeni guzel tarifler olacak diye seviniyorum artik :)
      Kremillayi begendim ben - acil durumlar icin cok kullanisli, bence sen de begeneceksin.
      Sevgiler canim...

      Sil
  4. yeni hayatınızın hayırlı olmasını dilerim bizi unutma oradan da bolca yaz yeni tariflerini ve fotoğraflarını heyecanla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim. En kisa zamanda yeni tarifleri paylasacagim Insallah...
      Sevgiler...

      Sil
  5. hayırlı olsun , yeni mutfağından da tariflerini bekleriz, iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkur ederim... Hayirli bayramlar...

      Sil
  6. Juliacım yolunuz açık olsun. Gittiğin yerde de yeni kişiler tanır ve çok mutlu olursun inşallah.
    Blogunu kapatmaman çok iyi olur bence. Seni çok sevdim ve blog aracılğıyla da olsa görüşüp hasret giderir ve paylaşımlarda bulunuruz. Malzemeleri ekipmanları dert etme... Malzeme ve ekipmen az olunca insan daha yaratıcı olur. Ramazan Bayramın mübarek olsun.Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.Taşınmanda kolaylıklar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ne guzel yazmissin. Iyiki blogum var diyorum. Sayesinde senin gibi guzel insanlarla tanisiyorum. Burda gorusemedik ama bir gun gorusecegiz diye inaniyorum, yolunuz Moskovaya duserse mutlaka bekleriz :) Malzemelerime de artik uzulmuyorum - yeni seyler alirim diye daha cok sevinmeye basladim :)))
      Senin de Ramazan Bayramin mubarek olsun canim.
      En kisa zamanda yeni tariflerle sizinle olacagim Insallah...
      Sevgiler...

      Sil
  7. Yeni yer ve yolculuğunuz hayırlı olsun oradan da seni takip edeceğiz. Iyi bayramlar sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkur ederim. Beni yalniz birakmayin, takip etmeye devam edin, tmm mi?:)
      Hayirli bayramlar... Sevgiler...

      Sil
  8. Tatlım eşyalar bahane, sensin şahane! Öncelikle hayırlı olsun. Orada da eminim güzel şeyler hazırlayacaksın. Hatta yepyeni tatlar keşfedeceksin. İçin rahat oslun bence.

    YanıtlaSil