3 Tem 2014

Düdüklü Tencerede (Nutricook) Tavuk Suyu / Bulyon

Evde hazirlanmis tavuk suyu gibisi yok. Katki maddesi yok, koruyucular yok.
Bazilarimiz ugrasiriz diye yapmaya useniyoruz ama... duduklu tencerede hazirlamak inanilmaz pratik. 
Tum malzemeleri ekleyin, zamani ayarlayin ve bu kadar... :) Muhtesem tavuk suyu hazir. 
Guzel tavuk suyundan pilav, corba veya istediginiz diger bir yemegi yapabilirsiniz - Bildiginiz gibi tavuk suyu her yemege inanilmaz guzel bir tat katiyor...


Gerekli malzemeler:
  • 5 tavuk gogsu
  • 1 havuc
  • 1 sogan
  • 1 tatli kasigi kaya tuzu
  • 1 tutam karabiber
  • 1-2 tutam dereotu
  • su
Hazirlanisi:
  1. Sogani ve havucu soyun. Havucu dilimleyebilirsiniz ya da tumunu kesmeden de koyabilirsiniz.
  2. Tavuk goguslerini temizleyin (yag parcaciklari varsa kesin). 
  3. Malzemelerinizi duduklu tencereye ekleyin. Ustune de su ekleyin (malzemelerin tumunu kaplayacak sekilde). Hepsi bu kadar :)
  4. Kapagi kapatmadan kaynayana kadar bekleyip ilk suyu dokuyorum. Boyle ilk cikan suyu dokunce tavugun icindeki kotu maddelerin bir kismindan kurtulmus oluyorsunuz. Sonra tekrar ustune su ekleyin.
  5. Duduklu tencereye gore pisirin. Benim ki Tefal Nutricook. Tefal duduklu tencereniz varsa - ben et programinda 15 dk ayarliyorum.

Pistiginde cok guzel, tertemiz bir tavuk suyu oluyor... Ve gordugunuz gibi hic zor bir is degil. 
Tavuk gogsunu farkli yemeklere kullaniyorum. 
Bugun tavuk suyundan cok lezzetli bir corba yaptim. En kisa zamanda tarifini sizinle paylasacagim.
Tavuk suyunuz fazla kaldiysa bir kavanoza koyup buzdolabinizda ya da posete koyup buzlugunuzda saklayabilirsiniz. Bulyon yerine her zaman eliniz altinda hazir ve saglikli tavuk suyunuz olacak.


Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Çok sağlıklı ve pratik bir yöntem
    Tavuk suyu gerçekten harika bir lezzet
    Bizde bu şekilde et-tavuk suyu hazırlarız,buzluğa attığınızda ev yapımı bunyon
    Ellerine sağlık Juliacım
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten cok pratik ve onemli olan saglikli :) tesekkur ederim canim...
      Sevgiler...

      Sil
  2. Hayatta hazır bulyon almadım, almam da.
    Çeşme suyuyla yaparım, daha iyi:))

    Sizin hesap ben de arada kaynatıp buzluğa koyarım tavuk suyunu.
    Ama ilk suyu dökmüyordum hiç.
    Vitaminli kısmı gitmez mi acaba?
    Kereviz sapı ekleyince de çok hoş oluyormuş, hiç denemedim gerçi:-/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cesme suyla :) Cok guldum :) Ama dogru diyorsunuz :) Hazir bulyonlar gercekten cok zararli :(
      Ilk suyuyla zararli seyler gidiyor diye biliyorum ben.
      Kereviz icin tesekkur ederim, mutlaka deneyecegim :)

      Sil
  3. Elinize sağlık..
    her şeyin başı sağlık..
    tavuk suyu et suyu pilavlara çorbalara ayrı lezzet katıyor..,
    ilk suyunu dökme fikrine de teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle, saglik en onemli sey...
      Cok tesekkur ederim...

      Sil
  4. Ohh mis, ellerine sağlık :) Ben de yılardır kendim yapıyorum tavuk suyumu. Ama ilk suyu dökmüyordum ben de. Bundan sonra öyle yapayım bari. Kereviz yaprağı ya da defne yaprağı koyunca da çok hoş bir aroma veriyor. Tavsiye ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defne yapragi annem hep koyar. Kereviz cok iyi fikir. Denemeliyim. Cok tesekkur ederim Ozgecim...
      Sevgiler...

      Sil
  5. Ben sucuk ve salam pişirirken de aynı yolu kullanıyorum canım bu şekilde içimiz daha rahat oluyor..Ellerine sağlık canım..Ben de sendenim..Hazır bulyon kullanmam..Tavuk suyu yapmak basit ve de katkısız..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim. Artik evde yapmak o kadar kolay ki, hazir almaya gerek kalmiyor, ayrica da cok zararli...
      Sevgiler...

      Sil