13 Oca 2014

Eileen's Special Cheesecake. New York'ta #1 cheesecake...

Oncelikle herkesin kandilini kutluyorum...

Yeni yilin uzerinden 13 gun gecti. Yilbasindan once dolu paylasacak postum vardi ama ne yazik ki bilgisayarim bozuldu :((( Bilgisayar olmadan yasamak cok zoruma gitti - ozellikle ne oldugunu bilmeyince cunku icinde hersey var... Tum fotograflar, hayatimin tum hatiralari gidebilirdi... Ama nerdeyse 1 ay gectikten sonra bilgisayarimi tamir ettirdik ve tekrar sizinleyim :) Paylasmadigim tarifleri, gezdigim yerleri simdi paylasabilecegim artik yavas yavas insallah...

Bugun size cok guzel bir yerden bahsedecegim. New Yorkta hangi tatlidan yenmeli diye sorarsaniz - herkes cheesecake der. Cunku cheesecake'nin yeri - New York'tur. New York'ta ise nerede en guzel cheesecake'i deneyebiliriz diye sorduk, internette arastirdik - ve karsimiza her zaman "Eileen's Special Cheesecake" cikiyordu, herkes bunu tavsiye etti. Bu cheesecakeler taaaa 1975 yildan beri yapiliyormus bu arada!!! 


Gordugunuz gibi kucucuk bir yer. Icerde ancak 10 kisi oturabilir heralde. Ama girer girmez cok sicak bir atmosteri goruyorsunuz. Guler yuzlu bir bayanla karsilasiyorsunuz. 


Cheesecakelerin disinda cookieler ve muffinler de vardi.


En cok satan cheesecakeler hangisiyse bize ondan verin dedik :) Hanimefendi bize sade ve cilekli tavsiye etti. 

Sansimiza 2 tane bos yer bulduk :) Yerimize otururken etrafimizda her yerde fotograf gordum. Yuzlerce unlu kisi sadece bu cheesecake'in tadina bakmak icin gelmisler...


Ve aldigimiz cheesecakeler...


Oncelikle cok begendigim birsey - cheesecake dilim dilim satilmiyor. Size ozel yapiliyor, muffin kagitlarinda. Fiyati da cok uygun 3,50$ tanesi.


Sade olani esim aldi. Gordugunuz gibi icinde pek fazla biskuvi kullaninmamis. Kendisinin de neyden yapildigini anlayamadim. Krema ve lor arasinda birsey. Kivami da cok hafif, sufle gibi..ici inanilmaz yumusak..hic bu kadar yumusak cheesecake yememistim. Bunu yazarken simdi agzim sulandi... Daha fazla anlatamiyorum :)


Digeri benim. Cilege bayilirim. Cheesecake ayni - sadece uzerinde cilek ve cilek sosu vardi. Ama bu taze cilekten yapilmis sos muhtesemdi... Cheesecake'e ayri bir tat katiyor...


Bunlari yerken etraftaki fotograflara, eski gazete fotokopilerine bakiyorduk. Ve oturdugum yerde bir fotograf dikkatimi cekti - her yerde ayni bayani goruyordum. Bu fotografina bakarken yuzu bana cok tanidik geldi ve bir anda ben sok oldum. O kasadaki tatli, guler yuzlu bayan ve fotograftaki gordugum genc kiz - ayni kisi :)
 Inanmiyorum, kasadaki konustugum bayan kafenin sahibiydi. Ben de bu kadar guzel bir firsati kacirmiyim dedim ve hanimefendi ile tanistim, yemek bloggeri oldugumu soyledim. Ve birlikte fotograf cekelim dedik. 
O da fotograf icin hemen en guzel cheesecake'inden cikartti :)


Bu cheesecake'nin tadi anlatilmaz... Bizim bildigimiz cheesecake'lere kesinikle benzemiyor... Hafif, az sekerli ve tabi ki cok lezzetli...

7 yorum:

  1. Cheesecake ile çok aram yoktur ama burdaki cheesecake lerin tadını çok merak ettim
    Bir gün yolum Newyorka düşerse mutlaka gitmek isterim:)
    Size afiyet bal şeker olmuştur bile:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cheesecake'i severim ama her yerde yemem - cok az kafe onu guzel yapabiliyor ama bu gercekten cok basariliydi. Cok tesekkur ederim...
      Sevgiler...

      Sil
  2. afıyet ball seker olsun pc bozulması cok ıı nalarım tatlım hosgeldın güzel yuzlu ınsan *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbulduk :) Artik tekrar sizinle olacagim Insallah :)
      Guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim canim :)
      Sevgiler...

      Sil
  3. off öyle severim ki..şimdi yerinde olmak vardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yerimde olmana gerek yok canim cunku artik Turkiyeye dondum - yiyemiyorum ne yazikki :( Ama post yazarken zor tuttum kendimi gidip cheesecake yapmamak icin :)))

      Sil
  4. Afiyetler oilsun..gercekten cheesecake ler okadar cok ve farkli sekildeki... en guzelini az sekerlisini az kalorili ve az kremalsini bulunca insan yemeden duramiyor:)

    YanıtlaSil