25 Eyl 2013

Doğum günü pastası... Sonunda tarif :)

Kisa bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaslar. Dogum gunumden dolayi bir turlu bloguma giremedim... nerdeyse 2 hafta gecti ama hala arkadaslarim geliyor, aksam guzel guzel oturuyoruz, cay keyfi yapiyoruz... Ev guzel hedielerle doldu... Dogum gunlerimi kesinikle seviyorum :)))


Dogum gunumde paylastigim pastanin tarifini verecegim... Cok ilginc bir tarif cunku icinde 2 farkli hamur var... Biraz ugrastirici bir tarif ama kesinikle deger...

Hamur 1. Gerekli malzeme:
  • 4 yumurtanin aki
  • 150 gr seker
  • 1 bardak kucuk dogranmis ceviz
Hazirlanisi:

Soguk yumurtanin akini kopuk olana dakar cirpin. Seker ekleyip bembeyaz kopuk olana kadar cirpin. Cevizle karistirin. Kalipa 50 derecede yaklasik 50-60 dk pisirin.

Hamur 2. Gerekli malzeme:
  • 2 yumurtanin sarisi
  • 3/4 su bardagi seker
  • 150 gr tereyagi (oda sicakliginda)
  • 1/2 cay kasigi karbonat (uzerine 1-2 damla sirke damlatin)
  • yaklasik 2 bardak un
Hazirlanisi:

Yumurtanin sarisini sekerle cirpin. Yumusamis tereyagi ve karbonat yavas yavas ekleyin ve hamur yapin. 30 dk buzdolabina birakin. Sonra da iki tane ayni boyutlarda kaliplara koyup firinda kizarana kadar 180 derecede pisirin.



Kremasi icin: 
  • 2 yumurtanin sarisi
  • 1 bardak seker
  • 3/4 bardagi sut
  • 1 cay kasigi un
  • 150  tereyagi
Un sutle karistirin, seker ve yumurtanin sarisini, tereyagi ekleyip kisik ateste pisirin. Kaynayana kadar karistirin. Yogun olana kadar pisirin. Sonra sogumaya birakin.

Aslinda daha kremanin icine tereyagi da koymak lazim ama bana gore cok yagli ve agir bir krema olur. Tereyagi kullanmadigim icin bu krema yetmeyebilir tum pasta icin. Isterseniz hazir Dr. Oetker dolgu kremasi kullanabilirsiniz. Onun tadi da cok yakisir bu pastaya. 

Pastanin yapilisi bu sekilde: 2. hamur + krema + 1. hamur (beyaz olan) + krema + 2. hamur + krema


Biraz ugrastirici dedigim gibi ama heralde dogum gunu pastasi icin deger diye dusunuyorum... 
Afiyet olsun...

15 yorum:

  1. BENIMDE DOGUM GUNUMDU
    :)
    DOGUM GUNUNZ KUTLU OLSUNNN
    SEVGILER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) Mutlu yillara size de :)

      Sil
  2. 2. Hamuru nasıl 2 yerde kullandınız parçaladınız mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o hamuru 2 tane ayri ayni boyutlarda kalipta pisiriyorsunuz :)

      Sil
  3. Nice mutlu,senelere..Ellerine sağlık canı..Nefis bir pasta olmuş..sevgiler,öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim benim :)
      Sevgiler...

      Sil
  4. Elinize saglik olsun..
    Hayirli mutlu senlere olsun..

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım böyle dğişik tariflere...Nerde benim kağıdım kalemim. Hee buldum........Not aldım....Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok merci canim. Yaparsan sonucunu paylas mutlaka :)

      Sil
  6. orjinal bir pasta tarifine benziyor.denemeye deger:)eline saglik..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyoor... Ellerinize sağlıık =)
    http://alfabenineharfii.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Süper gözüküyor, deneyeceğim.. ellerine sağlık

    YanıtlaSil