24 Ağu 2013

Böğürtlenli küçük tartlar

Tatil donusu cok zor... Ama size bir kac tane yeni tarif getirdim... Yazliktan topladigimiz meyvelerden birsey yapmamak mumkun degil... Ozellikle bogurtlenden... Inanilmaz guzel birsey... Allah oyle guzel yaratmis ki - koy ve fotograf cek - yemege kiyamiyorsun... :) Bu minik tartlara coook yakisti... 

Tart hamuru - inanmayacaksiniz - icinde hic yag yok!!! Bu yuzden diyet yapanlar - rahat yiyebilirsiniz :)


Gerekli malzemeler:
  • 2 yumurta aki
  • 1 tutam tuz
  • 60 gr pudra sekeri
  • 2 yumurtanin sarisi
  • 1 paket seker vanilin
  • 100 gr un
Hazirlanisi:

1. 2 yumurtanin akini bir tutam tuzla mikserle cirpin. Bir kac dakika cirpip seker pudrasinin yarisini ekleyin ve beyaz pamuk kivamina gelinceye kadar cirpmaya devam edin.
2. Ayri bir kapta 2 yumurtanin sarisini kalan seker pudrasi ve seker vanilinla cirpin.
3. Yumurta sarisi karisimina 100 gr un ekleyin ve karistirin.
4. Bu karisima 1 corba kasigiyla tek tek yumurta akini ekleyip dikkatlice karistirin. Karistirdiktan sonra 1 kasik daha ekleyip yine karistirin ve yumurtanin aki bitene kadar oyle kasik kasik ekleyin.
5. Ben ozel 6 tart kalibi kullandim - tam 6 tane tart cikiyor ama siz baska kaliplari da kullanabilirsiniz. Hamur koymadan azcik yag surebilirsiniz kaliplara yapismasin diye.
6. 180 derecede (onceden isitilmis firinda) 10-15 dakika pisirin. Hamuru pisirirken mutfakta cok ses yapmayin (hamur dusebilir ya da buyumebilir :).


Soguduktan sonra uzerine kremayi surdum (ben Dr. Oetker dolgu kremasi kullaniyorum). Kaliplarin icinde kucuk bir bosluk var krema icin. Yoksa da siz bicakla kesebilirsiniz.


Ve uzerine bogurtlen ve nane yapraklari... Saglikli ve muhtesem bir tatli hazir...


27 yorum:

  1. Juliacım dönüşün muhteşem olmuş,süper bir lezzet yapmışsın.bayıldım..Tart kalıbını çok sevdim,nereden acaba??ellerine sağlık canım,öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim :) Tart kalibi annemin - yillar once Almanyadan arkadasi getirmis. Bende aynisinden ariyorum, bazen annemden aliyorum :) Ona benzegen birsey Zenker ya da Fackelmann markasinda gordum.
      Optum canim... Sevgiler...

      Sil
  2. Fotoğraflara bayıldım, tablo gibiler. Elinize sağlık, eminim çok da lezzetlidir.

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem görünüyorlar. Kalıbını ben de çok beğendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim... Kalip annemin - bazen ondan caliyorum :)

      Sil
  4. Gerçekten muhteşem ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar ayrıca şahaneler ve de çoook şirinler..yemeye kıyamaz insan yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben fotograf cekerken ayni dusunmustum - yemeye kiyamicam diye :) Ama esim hemen kiydi :)

      Sil
  5. görüntü sunum harika.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba gercekten mukemmel olmus. Ben de tart kalibini merak ettim. Nekadar pratik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Arcuzum. Tart kalibi annemin - her yerde aynisinden ariyorum :) Cok pratik oluyor gercekten...
      Sevgiler...

      Sil
  7. Harika görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Tart lar nefis olmus, elinize saglik..

    YanıtlaSil
  9. neredeyse bütün bloğuna bir göz attım oğlumu uyutmam gerekmese kalanlara bakacaktım ama çıkmam lazım ama yine gelicem benim blogumada beklerim ama senin bütün fotolarına bayıldım limon kremasını en kısa zamanda denemek istiyorum tarifler için teşekkürler miktarları gr vermişsin hassas tartın mı var bende mutfağıma bir tane almak istiyorum hangisinden alsam iyi olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok cok tesekkur ederim guzel sozlerin icin :)

      Limon kremasini umarim begenirsin - yaptiktan sonra bana haber ver sonucu nasil oldu diye :)

      Ben tartisiz hic birsey yapamiyorum :) Bazen tariflerde cok hassas olculer oluyor cunku... Ben Fakir Libra tarti kullaniyorum... Gayet memnunum - onemli olan 1 gr hassasiyeti (o da tum mutfak tartilarda oluyor heralde). Marka bence cok onemli degil... Zaten cok pahali birsey degil - cok ucuza bulabilirsin canim...

      Sil
    2. dün senin cevabını bekleyemeden gittim aldım bende ilk girdiğim yerde Fakir Vitrum u buldum aldım çok merak ediyordum çünkü limon kremasını bu kadar az malzeme ve içinde limon olan bir krema çok güzel oldu bloğumda paylaştım tekrar teşekkürler limonlu cupcake denediğim zaman onuda paylaşırım

      Sil
  10. Ama bu beni yeme sadece seyret diyor :)
    Görsel ve sunumlar çok güzeller.
    Hepsi için emeğinize ve ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,
    Tarifini not aldım, tartları çok severim içinde yağ olmaması da benim için çok iyi. Tatilden 3 kilo ile geri dönünce rejime başladım. Blogunu takipteyim bana da beklerim. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  12. muhtesem duruyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
  13. Julia, muhteşem bir tarif bu, ayrıca fotoğraflar mükemmel. not ediyorummm :)

    YanıtlaSil
  14. çok ama çok güzel gorunuyor nefiss

    YanıtlaSil
  15. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ...canım cok güzel gorunuyor ..ellerine sağlık.sayfanı ekledim.takıpcınım.bende sayfama beklerım.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil