25 May 2013

Magnolia Bakery...

Merhaba arkadaslar..birkac haftadir sizinle bir seyler paylasamadim. Instagramda beni takip edenler bilirler - esimle birlikte tatile Amerikaya gittik ve 2 gun once donduk. Tatilimiz muhtesem gecti. Sabahtan aksama kadar surekli geziyorduk, dolu degisik yerler gorduk ve yemekle ilgili bir suru fotograf cektim. Bu yuzden bir kac hafta boyunca sizinle yavas yavas Amerika'da tattigim degisik tadlari paylasacam. Hazir olun :)

Ilk duragimiz - Magnolia Bakery. Bloomingdale's diye bir alisveris yeri var. Magnolia'nin buradaki subesine gittik...


Aslinda kucuk bir yer. Ama tatlilar o kadar guzel ki :) Insanlar birseyler alip ayakta yiyorlar ya da paket yapip disarda yiyorlar.  Ben bile cok yorgun olmama ragmen cupcakeleri ayakta yemeyi kabul ettim :) Ama  inanin - gercekten degdi :)


Menude cupcakeler, pastalar, cookieler ve tabi ki unlu Magnolia muzlu pudingi :)



Unlu Red Velvet Cupcakeler, limonlu ya da portakalli cupcakeler, Devil's Food, caramelli, muzlu, havuclu ve bir suru farkli cupcake. Toplam yaklasik 15 cesit cupcake var. 1 tane cupcake $3,50.


Cok onemli birsey - cupcakeler taptazecik. Cupcakeler o kadar hizli satiliyorki, gozunuzun onunde devamli yenisini hazirliyorlar, ekip halinde herkesin ayri bir gorevi var, ornegin asagida gordugunuz kiz krema suruyordu :) Ayrica gordugunuz gibi dolu fotograf cekmemize ragmen kimse birsey demiyor, hatta poz bile veriyorlar :) Turkiye'de 1 kere Migrosta forograf cekecektim - o da telefonla - hemen guvenlik amca geldi fotograf cekmek yasak diye...


Icecek olarak naneli cay aldim - ne yazik ki tatilin ilk gunlerinde hemen hasta oldum :( Bogazim cok kotu oldu, sesim gitti :(


Cupcake olarak esim Hummingbird, bende limonlu cupcake aldik :) Biliyorsunuz, Amerikalilarin porsiyonlari cok buyuk oluyor, cupcakeleriden bir taneyi bile zor bitiriyorsunuz :)  Hummingbird olanin tadi cok guzel ama biraz agir aslinda, esimle birlikte bitiremedik bile, ama limonlu olani...offff, iste o inanilmazdiiii...limonlu tatli sevmeyen esim bile bayildi...inanilmaz lezzetli...kremasi yumurta beyazindan ve limon aromasindan yapilmis ve kivami super..cupcakenin ic kisminda da ozel bir limon kremasi vardi...kesinlikle denenmeli..tadi hala damagimda :)


Ve tabi ki unlu Magnolia muzlu pudingi...Kucuk boy almamiza ragmen, 2 cupcakein ustune yememiz ve klasik buyuk Amerikan porsiyonlari nedeniyle sanirim 3 kisi anca yerdi pudingi :))) 
Tatilden once Ankarada Cook Shop'a gitmis ve orda o meshur Magnolia pudingi denemistim.Ve sunu soyleyim - tadi cooook farkli... Turkiye'dekinin icine sanirim biskuvi gibi bisey koymuslar ve tadi bebek mamasini andiriyor :))) Bir daha hic Turkiye'de bunu yemicem  ve gercek olanin tarifini mutlaka bulup arada sirada evde keyif yapacagim - inanilmaz lezzetli cunku :)


Ayrica t-shirt, cocuk kiyafeti, onluk, tarif kitaplari ve diger kucuk seyleri de hediye olarak alabilirsiniz...


Yine olsa - yine severek giderim :) Cunku hayatimda yedigim en guzel muzlu puding ve limonlu cupcakei orda yedim :)

14 yorum:

  1. Keyifli bir gezi olmus, birdahakine Canadayada gecin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah bir gun geliriz. Tesekkur ederim canim :)

      Sil
  2. ne guzel gezmıssınız tadını bende merak ettım tarıfını ıstesen vermezlermıydıkı sen yapınca artık senden alırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarin tarif kitabi var. Internetten buldum merak etmeyin :) yakinda yapmayi dusunuyorum :)))

      Sil
  3. Juliacım hoş geldin,ne güzel bir tatil yapmışsınız.Pastaneye bayıldım,pudinge hemen bakıyorum .Bakalım tarif bulabilecekmiyim..Diğer postaları merakla bekliyorum..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbulduk canim... Pastene gercekten sahaneydi... Ben buldum bile :) Yakinda yapip paylasirim :)

      Sil
  4. Ne kadar güzel bir mekan sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cok guzel bir yer gercekten... Tesekkur ederim Deryacim...

      Sil
  5. Limonlu cupcake en sevdigim,eminim orada ki şahane dir:)Afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadi o kadar guzeldi ki anlatamam sana canim :))) Aynisini yapmaya calisacam :)

      Sil
  6. Merhaba, hoşgeldiniz, güzel günler geçirmiş olmanıza sevindim...
    Görüntüler süper, ben de severim böyle yerleri, taze taze ne güzel, cupcake kutularını da beğendim...afiyet olsun sizlere, ağzınızın tadı hiç bozulmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbulduk :) Cok tesekkur ederim canim :) Amin canim hic birimizin agzinin tadi bozulmasin. Cupcake kutularini bende cok begendim :)))

      Sil
  7. Mekan süper görünüyor. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) Hemen geliyorum size de:)

      Sil