8 Haz 2012

Sucuklu, karnabaharli firin makarna...

Makarna sevenlere cok pratik bir tarif :)


Gerekli malzeme:
  • yarim kilo karnabahar
  • 100 gr sucuk
  • 1 sogan
  • 3 dis sarimsak
  • 1 paket sevdiginiz makarna
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • tuz, biber
Hazirlanisi: 
1. Makarnayi haslayin. Iki yemek kasigi zeytinyagi ekleyip karistirin ve sogumaya birakin.

2. Larnabaharlari minik ciceklere ayirip yikayin. Tencereye su ekleyip kaynamaya birakin. Karnabaharlari ve limon suyu ekleyip dise gelecek sekilde haslayin. Suyunu suzun.

3. Tavaya 1 yemek kasigi tereyagini ekleyip isitin. Yemeklik dogradiniz sogun ve sarimsagi ekleyip soteleyin. Uzerine kup dogradiginiz sucuklari ilave edip sotelemeye devam edin. Son olarak karnabaharlari, tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dk daha pisirin ve ocaktan alip sogumaya birakin.

4. Makarnayi derin bir kapta 3 cirpilmis yumurta ve yarim su bardagi rendelenmis kasar peyniri harmanlayin. Firin kabini yaglayin. Makarnanin yarisini aktarip yayin. Uzerine karnabaharli harci gezdirin. Yarim su bardagi kasar peyniri serpin. Kalan makarnayi uzerine ekleyip yayin. Kalan kasar peyniri de uzerine serpip onceden isitilmis 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirin.

5. Sicak servis yapin. Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Makarna sevilmez mi.Ellerine sağlık.Nefis olmuş...

    YanıtlaSil
  2. makarma çok güzel görünüyor bu gün deneyeceğim . mutlu kal bende beklerim eni blogum var

    YanıtlaSil