22 Haz 2012

PORTAKALLI REVANI

Markette portakalli irmik gordum ve hemen denemek istedim. Paket actiktan sonra butun mutfak portakal kokmaya basladi. Kokusuna bayildim. Kesinikle tavsiye ediyorum. Portakal kokusunu sevmiyorsaniz - muzlu, vanilyali ve cilekli irmik de var. Mutlaka deneyin :)


Gerekli malzeme: 
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi yogurt
  • 2 cay bardagi aycicek yagi
  • 1 su bardagi portakalli irmik
  • 1,5 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
Serbet icin: 
  • 2 su bardagi seker
  • 4 su bardagi su  
Hazirlanisi: 
  1. Bir kapta yumurta ve sekeri beyaz kivamina gelinceye kadar iyice cirpin. Icerisine yogurt ve yagi ilave ederek karistirmaya devam edin.
  2. Irmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek akiskan bir hamur elde edin.
  3. Yagladiginiz tepsiye hamuru dokerek onceden isitilmis firinda 170 C'de yaklasik 40 dk, uzeri kizarincaya kadar pisirin.
  4. Ayri bir tencerede seker ve suyu kaynatarak serbeti hazirlayinve icerisine limon suyunu ilave edin. Firindan cikartiginiz tatliya bir iki dakika sonra oda sicakligindaki serbetinizi dokerek, serbeti cekmesi icin bekleyin.
  5. Yaklasik 2 saat dinlendirdikten sonra tatlinizi servis yapin. 

Afiyet olsun...


6 yorum:

  1. Bayıldım..süper..hemen alıp deneyeceğim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) Bende ayni zamanda sizin revaniyi gordum baska zaman artik sizin tarifinizi denecegim :)

      Sil
  2. portakal ve limon kokusunu çok severim her kekde rendesini kullanırım güzel olmuşlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim...Bende portakal kokusunu cok severim :)

      Sil
  3. Ben de selvanın portakallı irmiğiyle haşhaşlı revani yapmıştım.
    Aroması nefis oluyor.
    Ellerine sağlık, sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hashasli da super olmus heralde. Ben gecen gun vanilya aromali irmik aldim onu da denemek istiyorum...

      Sil