2 Eyl 2015

LADUREE Pastanesi, Paris

Ve Paris'te macaron denemek icin ilk duragimiz - Laduree pastanesi.
Macaron deyince aklimiza bu pastane geliyor. Bu yuzden disarda baya uzun kuyruk gormemize ragmen sirayi bekledik ve icine girdik :)


Aslinda iki sira var. Birinde sadece birseyler alip cikabiliyorsunuz, digeri de pastanede oturmak isteyenler icin. Biz sadece macaron alip cikacaktik bu yuzden sira aslinda baya hizli gecti.
Girer girmez bu guzel kutulari gordum... Macaron sevmeyen bir cok insan taniyorum. Aslinda sevmeyecek kotu bir sey degil - olaganustu bir sey yok icinde, bademli kucuk bir kurabiye, pasta - ne derseniz. Bizim de nefis bademli kurabiyemiz var ama sadece bu kadar unlu degil, ve galiba o kadar fotojenik de degil ya da bizim millet onun kiymetini bilmiyor :( Bunlar minicik ve rengarenk olduklari icin fotografta pek fotojenik gorunuyorlar :)


Sira beklemenin guzel bir tarafi var - en azindan ne almak istediginiz karar verebiliyorsunuz (ya da veremiyorsunuz) :))) Hatta icine girip hic birsey almadan cikan da oluyor, sadece fotograf cekmek icin girenler oluyor :)


Aslinda macaron bana kalirsa hemen hemen her yerde ayni, sadece fiyatlar degisiyor. Bir yerde 2 euro, ama 0,90 euroya da rahat bulabiliyorsunuz. Asil benim ilgimi cekin bu pastalar oldu :) 
Sunlarin guzelligine bakin :)


Ve tabiki esimle bir tane bunlardan kaptik :)


Macaronu, degisiklik olsun diye "earl grey cayli" olanindan aldim, esim de antipfistikli cok sevdigi icin onu aldi :) Ama fotografta nedense tam ters oldu :) 


Earl grey kokulu olan macaron fena degildi. Ama asil posetimizde bir tane daha birsey vardi. Ve onun tadi hala agzimizda :) 
Bunun adi "ISPAHAN MACARON". Goruntusu o kadar guzel ki, insan yemege kiyamiyor :)
Kocaman frambuazlar, gul yapragi... Inanilmaz fotojenik :)


Denedigim en guzel macaron diyebilirim gercekten. Badem ve frambuaz birbirine cok yakisiyor...

Ve son olarak bu guzel ama anahtarliga gore ucmus fiyata satilan (35 euro) anahtarlik :)
Fiyatini gorunce sadece fotograf cekmeye karar verdim :)))


Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder