17 Haz 2015

Peynirli Balkabaklı Tart

Balkabagi pek sevdigimi soyleyemem ama bu tart'a cok guzel bir tat katiyor.
Yeni bir tat ariyorsaniz mutlaka deneyin derim...


Hamur icin:
  • 300 gr un
  • 150 gr soguk tereyag
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 corba kasigi soguk su
Tartin harci icin:
  • 200 gr rikotta peyniri
  • 2 corba kasigi parmesan peyniri (ya da baska sert bir peynir kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 6-8 dilim firinda pisirilmis balkabagi
  • kekik
  • uzeri icin roka
Hazırlanışı:

Robot yardimiyla ya da buyuk bir kapta unu ve kucuk kucuk rendelenmis soguk tereyagini nerdeyse toz haline getirin. Ellerinizle yoguracaksaniz eliniz soguk olsun.
 Icine tuz ve su ekleyip yogurmaya devam edin hamur olana kadar (hamur yapismiyorsa cok az daha su ekleyebilirsiniz). 
Hamuru tart kalibiniza dizin ve buzdolabina en az 30 dk dinlenmeye birakin.


Aslinda fotografta biraz fazla balakagi kestim. Ama firinda pisince tadi o kadar guzel oluyorki, kalanlari afiyetle yedim :)


Balkabagini dilim dilim kesip icindeki cekirdekleri temizleyin. Yagli kagida koyup uzerine tuz, biber ve azcik zeytin yagi dokup firinda altin renk olana kadar pisirin.

Firini 180 derece isitin. Harc icin bir kapta peynirleri yumurtayla karistirin, icine biraz kekik ve tuz ekleyin. Yaptiginiz harci hamurun ustune dokun. Uzerine pismis balkabaklarini yerlestirin ve yaklasik 25 dk pisirin (zaman firina gore degisir, unutmayin ;)


Tart soguduktan sonra uzerine roka serpistin. Peynir, balkabagi ve roka - hepsi beraber cok degisik ama cok lezzetli oluyorlar...


Degisik ve yeni bir tat. Benim gibi yeni degisik tatlari seviyorsaniz deneyin. 
Bu guzel tart cay sofralariniza cok yakisacak... Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım görüntü harika..Afiyet şeker olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Renklere de bayıldım.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Evet renkler gercekten insani mutlu ediyor, tesekkur ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil