1 Ağu 2014

Tavuk göğüs'ten dalyan köfte (rulo köfte)

Genelde bu kofte kirmizi etten yapiliyor ama ben bu sefer tavuk gogsunden yaptim.
Cok pratik,saglikli, goruntusu super ve tabi ki cok lezzetli :) 


Gerekli mazemeler:
  • tavuk gogsu (4 tane, yaklasik 850 gr)
  • 4 haslanmis yumurta
  • 2 cig yumurta
  • maydanoz (1 tutam)
  • 1 tatli kasigi tatli biber (paprika)
  • tuz
Hazırlanışı:
  1. Tavuk goguslerini temizleyip blenderdan gecirin. Kiyma halinde olacak. 2 cig yumurta, paprika, ince rendelenmis maydanoz ve tuzu ekleyip iyice karistirin.
  2. Uzun kek kalibina yagli pisirme kagidi koyup hazirladigimiz kiymadan biraz koyun.
  3. 4 tane haslanmis yumurtayi temizleyip kiymanin yuzerine koyun.
  4. Uzerine kalan kiymayi koyun. Kiyma yumurtalari tamamen kaplayacak.
  5. Kek kalibini aluminyum folyoyla kapatin ve onceden 200 dereceye isitilmis firinda yaklasik 30 dk pisirin. Sonra aluminyum folyoyu cikartin ve ustu kizarana kadar pisirin (o da yaklasik 20 dk daha surecek).

Sicak yiyebilirsiniz normal kofte gibi ama soguk da cok lezzetli oluyor. Bazen bunu hazirlayip buzdolabimda bulunduruyorum. Onunla sandvic yapabilirsiniz (salam yerine cok guzel alternatif) - cok lezzetli oluyor. Hala tavuk goguslu dalyan kofte denemediyseniz - mutlaka deneyin :)


Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Juliacım muhteşem.Kek kalıbı fikrine bayıldım..Bende yapıyorum ama rulo sararak..Kek kalıbını deneyeceğim,ellerine sağlık..afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek kalibinda inanilmaz pratik oluyor canim. Mutlaka dene :)
      Opuyorum...

      Sil
  2. Hem pratik hem de harika görünüyor!

    YanıtlaSil
  3. Çok farklı ve şık görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Wow! Nasıl da güzel görünüyor. Soğuk sandviçlerde kullanma fikrine bayıldım. Hiç denemedim dalyan köfte. İlkine tavuklusu mu kısmet olacak acaba :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil