3 Haz 2014

Kayısılı kek

Gecen gun aldigim kayisi eksi olunca bende onlarla pratik ve hafif birsey hazirlamak istedim.
Kayisi pisince nefis bir koku veriyor - tum ev harika koktu. Mutlaka deneyin...


Gerekli malzemeler (kalip 20 cm * 20 cm):
  • 120 gr oda sicakliginda tereyag 
  • 90 gr seker
  • 2 yumurta
  • 200 gr un
  • 1 tutam tuz
  • vanilya esansi
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • kayisi (bu kalip icin ben 6 tane kullandim)
Hazırlanışı:
  1. Tereyagi sekerle krema kivaminda olana kadar mikserle cirpin. Tek tek yumurtalari ekleyip her yumurtadan sonra iyice cirpin. Vanilya esansi ekleyip tekrar karistirin.
  2. Tuz, kabartma tozu ve unu eleyip karisima ekleyin. Ve iyice karistirip hamur yapin.
  3. Kaliba yagli pisirme kagidi koyup hamuru dokun ve duzgun bir sekilde yerlestirin.
  4. Kayisilari yikiyip cekirdeklerini cikartin ve hamurun uzerine yerlestirin.
  5. Onceden 180 derece isitilmis firinda pisirin. Yaklasik 40 dk pisirin (kurdan batirip kontrol edin - kurdan kuru olmali).
  6. Kek sicakken uzerine pudra sekeri ekleyebilirsiniz. Ben damla sakizli pudra sekeri tercih ettim - bu kokuyu anlatamam size :) 

Bu harika kokulu kek gordugunuz gibi cok pratik ve az seker oldugu icin tadi baya hafif oluyor. 
Ve tabi ki yaninda kahve ya da cay varsa - baska ne isteyebiliriz ki?:)


Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Cok iyi fikir :) Gorunutusu de cok guzel. Ellerinize Saglik, Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Juliacim ellerine saglik,nefis olmus..Resimler süper..öpüyorumm..

    YanıtlaSil
  3. Vanilya esasını ilk defa duyuyorum. Kayısıyı severim. Kayısıli sutlac yapmisligim var. Tadini hatirlamiyorum. Demek ki sevmemisim :)

    YanıtlaSil
  4. Canım tatsız kayısılar harika bir şekilde değerlenmiş:))Ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. harika bir bloğun var canım emeklerine sağlık ziyaretin için çok teşekkür ederim her zaman görüşmek dileğiyle..

    YanıtlaSil