17 Nis 2014

Lahanalı pie

Evet evet yanlis gormediniz... Lahanali :) Cocukken annemden bunu hep isterdim, simdi nerdeyse her hafta esim benden bu pie'i istiyor. 


Gerekli malzemeler:
  • lahana (kucuk boyun yarisi)
  • 2 yumurta + 1 yumurtanin sarisi
  • yaklasik 200 gr un
  • 200 gr yogurt (cok sivi olmasin)
  • 50 gr tereyagi
  • 1 kucuk boy sogan
  • 1/2 cay kasigi karbonat (uzerine bir iki damla sirke dokun)
  • tuz, karabiber
Hazırlanışı:

1. Tavada az miktar yagda dogranmis sogani kavurun.
2. Sogan pistikten sonra ince rendelenmis lahanayi ekleyin ve pisirmeye devam edin. En son biraz tuz ekleyin.
3. Hamuru hazirlayalim. 2 yumurta ve 1 yumurtanin sarisini 1/2 cay kasigi tuzla cirpin.
4. Icine yogurt ve oda sicakligindaki tereyagi ekleyip cirpmaya devam edin.
5. Unu eleyin ve yavas yavas hamurun icine ekleyin. Karbonat ve uzerine bir kac damla sirke dokun. Hamur cok yogun yogurt kivaminda olacak. Eger hamur fazla yogun olursa, biraz daha yogurt koyabilirsiniz.
6. Pie yapismasin die tart kalibina biraz sivi yag koyun. Icine hamurun 1/3 parcasini dokun. Uzerine soganli lahanayi koyun ve kalan hamuru lahananin uzerine dokun.
7. Onceden 180 derecede isitilmis firinda kizarana kadar pisirin (yaklasik 40 dk).


Cay sofralara cok yakisiyor, denemenizi tavsiye ederim :)


Afiyet olsun...

16 yorum:

  1. Julia'cım bu da çok farklı bir lezzet ellerine sağlık,sunum her zaman ki gibi şık olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok cok tesekkur ederim... Sevgiler...

      Sil
  2. jULİACIM NE KADAR FARKLI VE LEZİZ OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..SEVGİLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim :)
      Sevgiler, opuyorum...

      Sil
  3. ellerıne saglık *-*

    cekılsım var beklerım herkesı sevgıler

    YanıtlaSil
  4. Çok farklı bir şey olmuş bu, eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tarif biraz degisik ama cok lezzetli :) Tesekkur ederim canim...
      Sevgiler...

      Sil
  5. Lahanayı bu şekilde yerler mi acaba benimkiler ;))
    Ellerinize sağlık..Bana göre bir tarif olmuş bu..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda degisik gorunuyor canim ama tadina bakmak lazim. Once herkes sasiriyor ama tadina baktiktan sonra cok lezzetli diyorlar :)

      Sil
  6. Juliacım Ne kadar güzel bir tarif bir lahana sever olarak tuttum bunu :)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim. Lahanayi seviyorsan mutlaka denemelisin o zaman :)
      Sevgiler...

      Sil
  7. Ben lahanayı çok severim bu tarifi denemeliyim
    Ellerine sağlık harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim. Mutlaka denemelisin o zaman :)
      Sevgiler...

      Sil
  8. Geldiimm :)
    Sizi beğenerek takip ediyordum zaten ama Ankara da olduğunuzu bilmiyordum, çok sevindim.
    Ellerinize sağlık. Lahanaya bayılıyorum, keşke eşimde azıcık sevse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz :) Cok tesekkur ederim...Evet Ankaradayim :)
      Aslinda lahanayi pek sevmiyorum ama bu pie gercekten cok lezzetli oluyor... Lahanayi sevmeyenler de tadina baktiktan sonra bir dilim daha istiyorlar :)

      Sil