21 Nis 2014

Çilekli franjipanlı tart

Evet ben tekrar cilekli tarif paylasiyorum ama napiyim cilek o kadar lezzetli birsey ki, her tatliya yakisiyor :) Bu tartin icinde bol bol badem de var. Badem ve cilegin birbirine bu kadar yakisacagini hic tahmin etmemistim...


Gecen hafta instagramda (J_IN_WONDERLAND) beni takip edenler gormuslerdir Tavsiye Kanali'ndan bana bir kutu geldi. Icinde Teremyag Gurme ve bir kac tane cok tatli hediye vardi. 
Her zaman tereyagi secerken en az 82% rakamina dikkat ediyordum ama Teremyag Gurme 59% olmasina ragmen bambaska birsey. Margarin kokmuyor, tadi - bildiginiz kaymak (zaten kaymak icinde var) :)



Bu tarti yaparken deneyim dedim cunku hamurun icine tereyag lazim ve franjipan hazirlarken de tereyag kullanmak gerekiyor. Bana bedava denemek icin gonderdiler diye demiyorum ama bunun tadi gercekten muhtesem :)

Hamur icin:
  • 250 gr un
  • 125 gr oda sicakliginda tereyagi
  • 60 gr seker
  • 1 yumurta
Franjipan icin:
  • 125 gr tereyagi
  • 100 gr seker
  • 125 gr ince cekilmis badem
  • 20 gr un
  • 2 yumurta
Hazirlanisi:

  1. Hamur icin yumusak tereyagini sekerle karistirin. Yumurta ve un ekleyin .Iyice yogurduktan sonra hamuru top seklinde yapip posete koyun ve 30 dk buzdolabina dinlenmeye birakin.
  2. Franjipan icin bademleri blenderden gecirin. Nerdeyse toz gibi olacak. Sonra badem, seker, oda sicakliginda tereyagi, 2 yumurta ve 2 corba kasigi unu bir kaba koyup iyice karistirin. Puruzsuz bir kivamda olmali. 
  3. Hamuru buzdolabindan cikartin ve tart  kalibina yerlestirin (yagli kagit koymayi unutmayin). Ben 25 cm'lik kalibi kullaniyorum. Hamurun uzerine hazirladigimiz franjipani dokun.
  4. 180 C, yaklasik 45 dk pisirin. (eger tart pismeden yanmaya baslarsa uzerine aluminyum folyo koyabilirsiniz).
  5. Pistikten sonra sogumaya birakin ve tart soguduktan sonra cilekle susleyin. Ben yaklasik 200 gr cilek kullandim.

Sevgiler...

22 yorum:

  1. Süper görünüyor... İnanın yemeye kıyamazdım ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay cok tesekkur ederim :) Ben de tarti keserken biraz uzuldum :)

      Sil
  2. Nefisss görünüyor ellerinize sağlık…
    Tavsiye Kanalı bana da paket göndermiş ve nefis tarifleri uygulamayı bende sabırsızlıkla bekliyorum…
    Fikriniz de bana ön ayak oldu sevgiler…
    Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Hemen blogunuza bakiyorum. Siz ne yapacaksiniz merak ettim :)
      Sevgiler...

      Sil
  3. Juliacım nefis,ilk fırsatta deneyeceğim,bayıldım tarife..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim. Senin muhtesem cay sofralara cok yakisir bence :)

      Sil
  4. ellerine sağlık negıs gorunuyor


    cekılsıme beklerım sevgıer

    YanıtlaSil
  5. şu çilek kadar güzel bir şey yok!

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik Juliacim. Nefisss. Bence de cilek tatlilara cok yakisiyor. En kisa zamanda deneyecegim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok cok tesekkur ederim... Mutlaka dene - umarim begenirsin :)
      Sevgiler...

      Sil
  8. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Hiç bu kadar becerikli olmadım bu kadar güzel tatlılar yapabilmek için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda bu tart cok pratik. Bence denemelisiniz :) Cok tesekkur ederim...

      Sil
  9. Julia'cım görüntü beni benden aldı yesem ne olur bilmiyorum:)))Ellerine sağlık sımsıcak sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor ellerineze sağlık :) benimde bloğum prenses evim beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Hemen blogunuza bakiyorum :)

      Sil
  11. Elinize Sağlık! Çok lezzetli görünüyor:) Teremyağ Gurme Kaymaklı'nın tadı her yemeğe ayrı bir lezzet katıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten oyle. Tadi muhtesem... Cok cok tesekkur ederim...
      Sevgiler...

      Sil