14 Ağu 2013

Tavuklu Sosis

Esimin mide hastalaklari yuzunden aylardir saglikli yeni tarifler kesfetmeye calisiyorum. Turkiye'deki sosislerin tadi hic hosuma gitmiyor. Haslarken nedense bazen su pembe renk oluyor, tadi da... icinde ne oldugunu anlasilmiyor ne yazik ki :( 
Caniniz sosis cekiyorsa eger - size saglikli bir sosis tarifim var :)



Gerekli malzemeler :
  • 400 gr tavuk gogsu
  • 200 ml soguk sut (az yagli kullanabilirsiniz)
  • 3/4 cay kasigi tatli biber
  • 1/4 cay kasigi aci kirmizi biber
  • karabiber, tuz 
Hazırlaışı:


Tavuklari temizleyip kucuk kucuk dograyin. Yaklasik 200 gr sut ekleyin. Tavuk gogsu her zaman ayni olmuyor - bazen normal, bazen cok kuru olabilir. Bu yuzden daha az ya da biraz fazla sut gerekebilir. Kiyma yaptiktan sonra anlarsiniz - posetten kolay cikmali...  Sut ve baharatlari ekledikten sonra tavugu buzdolabinizda 30-40 dk bekletin.


Blenderle tavuktan kiymay yapin. Sonra da posete koyun. Posetin ucunu kesip strec filmin uzerine sosis seklinde kiymayi cikartin. Sosisi strec filminine iyice sarip kesin. Sosis cikmasin diye iki tarafi ucundan kapatin . Sosisleri sararken dikkat edecek bir nokta var - sert sarmaya calisin - icinde hava kalmasin yoksa pistikten sonra sosislerde bos yer kalir.
Sosisleri yaptiktan sonra 1-2 saate dinlenmeye buzdolabiniza birakin. Daha sonra nomal sosis gibi haslayabilirsiniz ya da buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluktan cikarttiktan sonra eritmeden haslayabilirsiniz. 
Ben yarisini hasladim - digerini buzluguma attim.
Patates puresi ile cok lezzetli oluyor...


Belki cok ugrastirici bir tarif oldu dersiniz... ama bu sagligimiz - ve saglimizdan daha onemli birsey yok...

18 yorum:

  1. Güzel ama uğraş isteyen bir tarif dediğiniz gibi. Tavuk köftesi yapmak daha kolay sanki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ugrastirici oluyor. Kofte yapmak daha kolay ama sosis sekli olunca biraz farkli hissediyor insan - saglikli sosis yiyorum diye :)

      Sil
  2. Wowww.nefis olmuş,aştın sen Juliacım.Evde sosis süpersin.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim :) Esim marketteki sosisleri aldirmiyor - tadi da zaten cok kotu - bu yuzden evde denemek istedim :)

      Sil
  3. Sucuk ve pastırma neyse de salam ve sosis içeriklerinden dolayı kesinlikle zararlı. Tarifiniz sosis severler için oldukça faydalı olmuş. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim... Tadi marketteki gibi olmuyor - zaten de olmasin - en azindan ne yedigimizi biliyoruz :)

      Sil
  4. piyasada ki sosisleri hiç sevemedim, zaten öyle alışkanlığımız da olmadığı için belki de..ama tuhaf bir kokusu var, yiyemiyorum..çocuklar da bıraktı neyse ki:)

    Çok teşekkür ederim tarif için, elbette ki evde yapılan her şey daha iyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokusunu gec canim...haslarken suyun rengi pembe oluyor - ne koyuyorlarsa icine artik...

      Cok tesekkur ederim... Sevgiler...

      Sil
  5. bu tarifi kendimde denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  6. ciddi anlamda cok güzel bir tarif elinize ve emeğiniziesağlık en yakın zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    438. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) Cok memnun oldum :) Hemen geliyorum blogunuza :)
      Sevgiler...

      Sil
  8. Ellerine sağlık...Evde yaptığımız her şey daha sağlıklı. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinikle oyle... Ne yedigimizi biliyoruz en azindan :)

      Sil
  9. kesinlikle doğru olanı yapıyorsun dışarıdakilerin içinde ne var belli değil, tadı nasıl oldu çok merak ettim market sosislerinden çok farklı mı

    http://kavininkahvesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle... Tadi farkli oldu - daha cok tavuk kofteye benziyor...

      Sevgiler...

      Sil