16 Tem 2013

Lorlu patates koftesi

Saglikli ve yumusacicik bir kofte. Ama icinde et yok :) Sadece patates ve tatli lor. Oyle birsey denemediniz daha once diye dusunuyorum ama mutlaka deneyin - cok lezzetli. Sabah kahvaltida harika bir yemek oluyor. Sahur icin hemen yapabilirsiniz :)


Gerekli malzemeler:
  • 400 gr tatli lor
  • 500 gr patates puresi
  • 1 yumurta
  • 4 tepeleme corba kasigi un
  • tuz ve baharat
Hazırlanışı:

1. Patates pureniz icin once patatesleri haslayin sonra da catalla pure halin egetirin.

2. Lorla iyice karistirin. Tuz, un ve yumurta ekleyip tekrar karistirin. Isterseniz sevdiginiz bir baharat da ekleyebilirsiniz.


3. Hazirladiginiz karisimi kofte haline getirip az miktarda yagda kizartin.


Afiyet olsun...


24 yorum:

  1. mımmm eline sağlık harika görünüyor....

    YanıtlaSil
  2. Sahur için süper bir alternatif olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Juliacım çok orijinal bir lezzet olmuş,ellerine sağlık canım..öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. nefıs olmuşlar ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş bir görüntü, şık ve pratik bir lezzet, ben de denemek istiyorum...
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten cok pratik... Dene canim - umarim begenirsin...

      Sil
  7. Allaaah çerez gibi yenir bu ellerine sağlık canımcımmm harikaa olmuşşş :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim tatlim :) Aynen oyle yedik - hemen bitirdik :)

      Sil
  8. Çok değişik ve lezzetli olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. Daha önce hiç denemedim
    Güzel bir alternatif
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar sayfanızı ziyaret etmek ancak kısmet oldu tarifleriniz çokkk güzel ellerinize emeğinize sağlık:) bundan sonra daha sık ziyaretçiniz olcağımdır kesin:)Sevgiyle sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) Cok memnun oldum :)
      Sevgiler...

      Sil
  11. patates her haliyle güzel :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Denenesi bir tarif. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil