12 Tem 2013

Kıymalı kabak

Bugun sizinle cok hafif bir tarif paylasiyorum. Iftara hemen hazirlayabilirsiniz. Doyurucu ama cok hafif kiymali kabak...


Gerekli malzeme:
  • 3 orta boy kabak
  • 150 gr kiyma
  • yarim cay bardagi pirinc
  • 50-100 gr kasar (uzerine rendelemek icin)
  • baharat ve uzeri icin feslegen
Hazirlanisi:
  1. Pirinci kucuk bir tencerede haslayin.
  2. Kiymayi az miktarda yag ile kavurun. Sevdiginiz baharat ve tuz ekleyin.
  3. Kabaklari iyice yikayin ve kabugunu soymayin. Kucuk kasikla kabagin icindeki cekirdekli kismi cikartin.
  4. Kiymayi pilavla karistirin. O harci kabaklarin icine doldurun. Uzerine kasar rendeleyin. Firin kalibina cok az su koyup kabaklari da koyun. Kalibin uzerini folyo ile kapatin. 180 derece firinda pisirin. Kabaklar pistikten sonra folyoyu kaldirin ve kasar kizarana kadar firinda bekletin.

12 yorum:

  1. eline sağlık çok severim, hayırlı ramazanlar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim. Hayirli ramazanlar...

      Sil
  2. tencere yemeği olandan sanmıştım ama böylesi çok daha şık ve leziz görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canim firinda hazirlaniyor :) Cok tesekkur ederim...

      Sil
  3. Juliacım yine tablo gibi bir yemek çıkarmışsın ortaya ellerine sağlık..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim :) Utandirdin beni :) Sevgiler...

      Sil
  4. ellerine sağlık canım hafifçe tam ramazanlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Juliacım, yine döktürmüşsün.
    Görüntü çok iştah açıcı, nefis. Ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  6. Canım yine müthiş bir görsel yine lezzetli bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil