29 Tem 2013

Kirazlı tart

Bugun size inanilmaz pratik bir tart tarif verecegim. Misafir geliyorum diye telefon acarsa hemen yapabilirsiniz onu. Tart hamuru nerdeyse her zaman var buzdolabimda. Yoksa da hemen yapiliyor - cok basit. Kremayi da bu sefer hazir kullandim. 2 dakikada oluyor. Sadece bu kirazlari ikiye bolmek icin biraz ugrastim. Sert bir meyve degil. Kesmesi biraz zor. Kiraz istemiyorsaniz - kayisi, seftali, cilek - hepsini kullanabilirsiniz. Ama bana gore kiraz bu tarta cok yakisiyor...

Hamur icin:
  • 250 gr un
  • 1 yumurta
  • 1-2 yemek kasigi soguk su
  • 125 gr soguk tereyagi (kucuk kucuk dograyin)
  • 1 tutam tuz
Unu eleyin, icine tuz ve tereyagi ekleyin. Hamuru biraz yogurun. Sonra yumurtayi ekleyin. Eger malzemeler birbirine yapismiyorsa 1-2 yemek kasigi soguk su ekleyin. Hamuru cok yogurmayin - bu hamur sicak elleri sevmiyor... Hamuru top sekline getirin. Strec filmine sarin ve 30-60 dk buzdolabiniza koyun.

Hamuru buzdolabindan cikartiktan sonra tart kalibina yagli kagit koyup hamuru yerlestirin. Sonra bir kac yerde catalla delin. Hamur firinda buyumesin diye deldikten sonra ustune agirlik koyun. Ben fasulyeyi kullaniyorum :) Siz istediginiz bakliyat kullanabilirsiniz. Onceden 180 dereceye isitilmis firina koyun ve hamurumuzu yaklasik 10 dk pisirin. Sonra agirlik alin ve firinda olana kadar pisirin (yaklasik 5-8 dk).

Hamur soguduktan sonra kremayi hazirlayin. Kremayi bu sefer hazir kullandim. Tavsiye ederim - cok hafif oluyor. Sadece 2 dk sut ile mikserle cirpiyorsunuz :)


Sonra da en zor is - kirazlari ikiye bolmek :) Istediginiz sekilde koyabilirsiniz. Biraz zor is - ama inanin - sonucu muhtesem oluyor :) 


28 yorum:

  1. Merhaba canım,
    İnanılmaz güzel görünüyor. Ellerine sağlık....:)
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Juliacım nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Nursen ablacim :) Sevgiler...

      Sil
  3. Ellerine sağlık Juliacım, harika olmuş.
    İftar sonrası için bir dilim alıyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki al canim. Hatta gel cay bitlikte icelim :) Cok tesekkur ederim :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. En kısa zamanda denemek istiyorum.

    http://lagrimas-de-amor.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Umarim begenirsin :) Sevgiler...

      Sil
  5. Çok lezzetli gözüküyor. En müsait zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim. Dene - umarim begenirsin :) Sevgiler...

      Sil
  6. Merhabalar sizi zevkle takip ediyorum. Harika görünüyor. Kirazı çok severim. En kısa zamanda ben de deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum cok tesekkur ederim. Insallah begenirsin :) Sevgiler...

      Sil
  7. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Görüntü nefis.. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim... Afiyet olsun :)

      Sil
  9. ellerine sağlık.. tam çayın yanına yaraşır cinsten bir tatlı olmuş.

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cay ile pek guzel oluyor :) Tesekkur ederim... Sevgiler...

      Sil
  10. geçen gün ben de kirazlı tart yapmıştım. hamur aynı sadece yarım su bardağı pudra şekeri ve 2 3 çorba kaşığı süt ekledim. ama çok sert oldu ve tadı da güzel değildi /: unu biraz daha fazlaydı galiba.acaba o yüzden mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda bu hamurun ozelligi sert olmasi. Ama ben pudra sekeri eklemiyorum. Belki o yuzden. Ama dedigim gibi verdigim tarife gore de hamur sert ama lezzetli oluyor :)

      Sil
  11. Canım ellerine sağlık harika görünüyor..Yalnız tarifte 102 kaşık su yazıyor..Bir an şaşırdım ben de :))Gözünden kaçtı sanırım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canim cok tesekkur ederim :) Evet yanlislikla yazmisim :) 1-2 kasik yazmak istedim :))) Sevgiler...

      Sil
  12. ben resimleri göremiyorum. çok merak ettim ;)

    YanıtlaSil
  13. ramazandan sonra misafir gelsede denesem dediğim bir tarif :) artık gelmesede yapıcam ama hepsini ben yerim diye korkuyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Cook guzel gozukuyor .. Elinize saglik olsun.. Cok guzel lezzetleriniz ve fotolariniz var..
    Artik sizin blogun bir uyeside benim..
    Bende beklerim bloguma..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Süper görünüyor... Kirazlar çok cezbedici görünüyorlar... Pratik olması açısından belki üzüm de kullanılabilir :)
    Yeni takipçiniz...
    http://agustosbocegininguncesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil