16 Ağu 2012

Kıymalı domatesli pide


Hamuru icin:
  • 1 cay bardagi eritilmis tereyagi
  • 1 cay bardagi aycicek yagi
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarisi uzeri icin ayrilacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardagi ilik yagurt
  • tuz
  • aldigi kadar un
Kiymali haric icin: 
  • 300 gr kiyma
  • 1 sogan
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 buyuk domates
  • tuz, karabiber, kirmizi pul biber
Hazirlanisi: 
  1. Sogani yemeklik dograyip kiymaya ekleyin. 1 yemek kasigi zeytinyagi ilave edip orta ateste kavurun. Tuz ve baharatlari ekleyin. Sonra da kup dogranmis domatesleri ekleyin.
  2. Tereyagi, aycicek yagi, tuz, yumurtalar ve yogurdu bir kapta iyice karistirin.Biraz un ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip yogurun. Kalan unu azar azar ve ekleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru strec filme sarip hava almayacak sekilde 15-20 dk dinlendirin.
  3. Hamurdan kucuk parcalar alip merdaneyle hafif acin. Kiymali harctan hamurun ortasina uzunlamasina paylastirin. Kenarlardan katlayarak pide dekli verin.
  4. Kenarlarina 1 yemek kasigi aycicek yagi eklenmis yumurta sarisini surun.
  5. 180 dere firinda kizarincaya kadar pisirin. Sicak servis yapin. Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,çok güzel olmuş...süper görünüyor...bizdede dün vardı..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim... Hemen sizinkilere bakiyorum :)

      Sil
  2. Nefis olmuş görüntü de harika ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Fotograflar da yemekler de harika, cok begendim. Basarilar.

    YanıtlaSil
  4. Pideler nefis olmuş, ellerinize sağlık.
    Mayasız mı mayalı mı daha iyi oluyor?
    Teşekkürler, Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) Mayali daha yumusak oluyor bence ama bazen maya evde olmayinca bu mayasiz tarif kurtarici oluyor...

      Sil