Dun yaptigim inanilmaz lezzetli kocaman kisten bugune sadece fotograflari kaldi :)
Hamur icin:
- 250 gr un
- 1 yumurta
- 1-2 yemek kasigi soguk su
- 125 gr soguk tereyagi (kucuk kucuk dograyin)
- 1 tutam tuz
Unu eleyin, icine tuz ve tereyagi ekleyin. Hamuru biraz yogurun. Sonra yumurtayi ekleyin. Eger malzemeler birbirine yapismiyorsa 1-2 yemek kasigi soguk su ekleyin. Hamuru cok yogurmayin - bu hamur sicak elleri sevmiyor... Hamuru top sekline getirin. Strec filmine sarin ve 30-60 dk buzdolabiniza koyun.
Hamuru buzdolabindan cikartiktan sonra tart kalibina yagli kagit koyup hamuru yerlestirin. Sonra bir kac yerde catalla delin. Hamur firinda buyumesin diye deldikten sonra ustune agirlik koyun. Ben fasulyeyi kullaniyorum :) Siz istediginiz bakliyat kullanabilirsiniz. Onceden 180 dereceye isitilmis firina koyun ve hamurumuzu yaklasik 10 dk pisirin.
Hamur firindayken ic harci hazirlayin...
Malzemeler:
- 1 sogan
- mantar (ben 7 tane buyuk kullandim)
- 3 yumurta
- 200 ml sut kremasi
- kucuk kucuk dogranmis tatli kirmizi biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardagi rendelenmis kasar
Sogani kizartin ve sonra mantar ekleyin. Biraz pisirip sogutmaya birakin. Yumurtalari sut kremasi ile karistirin. Icine sogan ve mantari ekleyin. Daha sonra kirmizi biber ve maydanoz koyup karistirin.
Hamurdan fasulyeleri kaldirin (ama atmayin, posete koyup baska bir zaman kullanabilirsiniz onu ancak, fasulyeleri yemeyin, sadece boyle isler icin kullanin).
Ellerine sağlık juliacım..Nefis görünüyor..Çay saatlerimin vazgeçilmezi kişler..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim... Pratik ve inanilmaz lezzetli...
SilEline saglik ic harc malzemelerden lezzeti belli
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Selmacim...
SilMerhaba blognu çok beğendim hemen izlemeye aldım.Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.Bende seni blogma bekliyorum umarım kırmaz katılırsın bize sevgiler:))
YanıtlaSilCok cok tesekkur ederim... Hemen geliyorum canim :)
SilÇok güzel olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim...
Silellerine sağlık çok güzel olmuş.mantarı da çok severim canım çekti :) kırmızı biber konserve olablir mi?
YanıtlaSilofff harika bişey bu ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
bu çok güzel birşeye benziyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...