Bugun sizinle cok hafif ve pratik bir kek tarifi paylasacagim... Acikcasi ilk defa taze uzum ile birsey yaptim... Simdiye kadar hic bir kekte ya da pastada kullanmadim...Ama sonuc muhtesem oldu...
Eger evinizdeki uzum eksi ya da tadini sevmediyseniz - uzumu atmayin - mutlaka bu keki yapin. En kotu ve en eksi uzum bile bu kekin icinde harika oluyor :)
Eger evinizdeki uzum eksi ya da tadini sevmediyseniz - uzumu atmayin - mutlaka bu keki yapin. En kotu ve en eksi uzum bile bu kekin icinde harika oluyor :)
Gerekli malzemeler (28 cm kalip icin):
- 4 yumurta
- 270 gr seker
- 180 gr tereyagi (oda sicakliginda)
- 100 ml zeytin yagi
- 150 ml sut
- 1 paket seker vanilin
- 400 gr un
- 1,5 cay kasigi kabartma tozu
- 500 gr yesil uzum (cekirdeksiz)
Hazırlanışı:
- Uzumu yikayip kurumaya birakin.
- Karistirma kabinda yumurta ve sekeri yaklasik 5-8 dk yuksek hizla cirpin. Karisim acik renk olacak ve nerdeyse 2-3 kata kadar cogalacak.
- Cirpmaya devam ederken kup kup yumusak tereyagi sonra da zeytin yagi ekleyin.
- Sut ve seker vanilin ekleyin.
- Un ve kabartma tozu eleyip ekleyin. Dikkatli karistirin.
- Hamuru 10 dk dinlenmeye birakin. Kek kalibina tereyagi surup biraz un dokun. Hamurun icine uzumun 2/3'unu ekleyin ve dikkatli karistirin. Kek karisimini kalibina dokun. Uzerine kalan uzumu guzel bir sekilde koyarsaniz daha guzel olur :)
- 180 derecede yaklasik 55 dakika pisirin. Eger kek yanmaya baslarsa ama hala ici pismediyse, kekin uzerini folyo ile kapatin.
Juliacım muhteşem olmuş,açıkcası bende hiç üzümlü kek yapmadım..Lezzetini merak ettim doğrusu..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMutlaka dene canim. Cok guzel bir tat katiyor...
SilELLERINE SAGLIK GORSEL COK SIK :d
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
SilJulia'cım kek nefis görünüyor üzüm lezzet katmıştır ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilTesekkur ederim Deryacim :) Sevgiler...
Silyine muhteşem bir görsel eminim kekin lezzeti de harika olmuştur.
YanıtlaSilellerine sağlık...
Cok tesekkur ederim canim :)
SilVayyyyyy, harika ! Görüntüsüne vuruldum :) Hayırlı Ramazanlar Juliaaaaa
YanıtlaSilCok tesekkur ederim. Seninde hayirli ramazanlar tatlim :)
SilKuru uzumu ve kuru uzumlu hicbirseyi sevmem ama tazesi ile yapilan bir kek nefis olmustur bencede..ellerinize saglik..mutlaka deneyecegim bunu, goruntude bir harika..sevgiler..
YanıtlaSilBende kuru uzumlu hicbirseyi sevmem - ama bu kek inan cok lezzetli olmus canim... Deneyebilirsin :) Sevgiler...
SilTaze üzümle reçel yaptım ama kek yapmamıştım.
YanıtlaSilDeneyeceğim, ellerine sağlık, hayırlı Ramazanlar ...
Receli hic denememistim canim... Cok tesekkur ederim...
SilSevgili Julia blogunu yeni buldum ve çok beğendim. Eline sağlık kek muhteşem görünüyor. Ramazan ayından sonra deniyeceğim inşallah.
YanıtlaSilSevgiler
Cok cok tesekkur ederim... Bloguma hosgeldiniz...
SilSevgiler...