Bugun size inanilmaz pratik bir tart tarif verecegim. Misafir geliyorum diye telefon acarsa hemen yapabilirsiniz onu. Tart hamuru nerdeyse her zaman var buzdolabimda. Yoksa da hemen yapiliyor - cok basit. Kremayi da bu sefer hazir kullandim. 2 dakikada oluyor. Sadece bu kirazlari ikiye bolmek icin biraz ugrastim. Sert bir meyve degil. Kesmesi biraz zor. Kiraz istemiyorsaniz - kayisi, seftali, cilek - hepsini kullanabilirsiniz. Ama bana gore kiraz bu tarta cok yakisiyor...
Hamur icin:
- 250 gr un
- 1 yumurta
- 1-2 yemek kasigi soguk su
- 125 gr soguk tereyagi (kucuk kucuk dograyin)
- 1 tutam tuz
Unu eleyin, icine tuz ve tereyagi ekleyin. Hamuru biraz yogurun. Sonra yumurtayi ekleyin. Eger malzemeler birbirine yapismiyorsa 1-2 yemek kasigi soguk su ekleyin. Hamuru cok yogurmayin - bu hamur sicak elleri sevmiyor... Hamuru top sekline getirin. Strec filmine sarin ve 30-60 dk buzdolabiniza koyun.
Hamuru buzdolabindan cikartiktan sonra tart kalibina yagli kagit koyup hamuru yerlestirin. Sonra bir kac yerde catalla delin. Hamur firinda buyumesin diye deldikten sonra ustune agirlik koyun. Ben fasulyeyi kullaniyorum :) Siz istediginiz bakliyat kullanabilirsiniz. Onceden 180 dereceye isitilmis firina koyun ve hamurumuzu yaklasik 10 dk pisirin. Sonra agirlik alin ve firinda olana kadar pisirin (yaklasik 5-8 dk).
Hamur soguduktan sonra kremayi hazirlayin. Kremayi bu sefer hazir kullandim. Tavsiye ederim - cok hafif oluyor. Sadece 2 dk sut ile mikserle cirpiyorsunuz :)
Sonra da en zor is - kirazlari ikiye bolmek :) Istediginiz sekilde koyabilirsiniz. Biraz zor is - ama inanin - sonucu muhtesem oluyor :)
Merhaba canım,
YanıtlaSilİnanılmaz güzel görünüyor. Ellerine sağlık....:)
Sevgilerimle,
Merhaba canim. Cok cok tesekkur ederim :)
SilJuliacım nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Nursen ablacim :) Sevgiler...
SilEllerine sağlık Juliacım, harika olmuş.
YanıtlaSilİftar sonrası için bir dilim alıyorum, sevgiler...
Tabi ki al canim. Hatta gel cay bitlikte icelim :) Cok tesekkur ederim :)
SilEllerine sağlık çok güzel gözüküyor. En kısa zamanda denemek istiyorum.
YanıtlaSilhttp://lagrimas-de-amor.blogspot.com/
Cok tesekkur ederim. Umarim begenirsin :) Sevgiler...
SilÇok lezzetli gözüküyor. En müsait zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim. Dene - umarim begenirsin :) Sevgiler...
SilMerhabalar sizi zevkle takip ediyorum. Harika görünüyor. Kirazı çok severim. En kısa zamanda ben de deneyeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilArzucum cok tesekkur ederim. Insallah begenirsin :) Sevgiler...
Silnefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim :)
SilGörüntü nefis.. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim... Afiyet olsun :)
Silellerine sağlık.. tam çayın yanına yaraşır cinsten bir tatlı olmuş.
YanıtlaSilsevgiler
Evet cay ile pek guzel oluyor :) Tesekkur ederim... Sevgiler...
Silgeçen gün ben de kirazlı tart yapmıştım. hamur aynı sadece yarım su bardağı pudra şekeri ve 2 3 çorba kaşığı süt ekledim. ama çok sert oldu ve tadı da güzel değildi /: unu biraz daha fazlaydı galiba.acaba o yüzden mi?
YanıtlaSilAslinda bu hamurun ozelligi sert olmasi. Ama ben pudra sekeri eklemiyorum. Belki o yuzden. Ama dedigim gibi verdigim tarife gore de hamur sert ama lezzetli oluyor :)
SilCanım ellerine sağlık harika görünüyor..Yalnız tarifte 102 kaşık su yazıyor..Bir an şaşırdım ben de :))Gözünden kaçtı sanırım..Sevgiler..
YanıtlaSilAy canim cok tesekkur ederim :) Evet yanlislikla yazmisim :) 1-2 kasik yazmak istedim :))) Sevgiler...
Silben resimleri göremiyorum. çok merak ettim ;)
YanıtlaSilAaaa canim neden goremiyorsun acaba? :(
Silramazandan sonra misafir gelsede denesem dediğim bir tarif :) artık gelmesede yapıcam ama hepsini ben yerim diye korkuyorum :)
YanıtlaSilşahane olmus elıne sağlık
YanıtlaSilCook guzel gozukuyor .. Elinize saglik olsun.. Cok guzel lezzetleriniz ve fotolariniz var..
YanıtlaSilArtik sizin blogun bir uyeside benim..
Bende beklerim bloguma..
Sevgiler..
Süper görünüyor... Kirazlar çok cezbedici görünüyorlar... Pratik olması açısından belki üzüm de kullanılabilir :)
YanıtlaSilYeni takipçiniz...
http://agustosbocegininguncesi.blogspot.com/