Yilbasi gecesinde cok sevdigim bir pasta yaptim. Fransizlar ona krokembuş (croquembouche) diyorlar. Krokembus ucgen bir pastadir. Kremali profiterollden yapiliyor. Yapilisi basit ama biraz uzun suruyor ancak goruntusu ve tadi muhtesem oluyor.
Ve... 2013 yilin ilk tarifim...
Gerekli malzeme:
- 6 adet yumurta
- 200 gr un
- 200 gr tereyagi
- 500 ml su
Yapılışı:
- Tencereye tereyagi ve suyu koyun. Kisik ateste tereyagi eriyene kadar pisirin.
- Yavas yavas unu ekleyip iyice karistirin. Hamur duz, parlak ve topaksiz olana kadar karistirmaya devam edin.
- Ocaktan kaldirin ve yaklasik 5 dk sogumaya birakin.
- Hamuru buyuk bir kaba koyun ve yumurtalari tek tek ekleyin ama her eklediginiz yumurtadan sonra mikserle iyice karistirmayi unutmayin. Hamur topaksiz ve parlak olunca hazir demektir.
- Firini 200 dereceye isitin. Krema tabancasi ile ya da posetle firin tepsisine (pisirme kagidi koymayi unutmayin) kucuk kucuk toplar yaparak dokun.
- Kizarana kadar pisirin (yaklasik 20-25 dk).
- Soguduktan sonra sevdiginiz bir kremayi icine doldurun (ben Dr. Oetker dolgu kremasini kullandim).
- Sert kagittan kulah yapin. Icini aluminyum folyo ile kaplayin ve tek tek profiterolleri yeretilmis cikolataya batirarak yerlestirin.
- Dikkatli bir sekilde bozdolabiniza koyun ve 1-2 saat bekletin
Bu malzemelerden cooook hamur oluyor bu yuzden isterseniz yarim porsyon yapabilirsiniz. Bu hamurdan ekler de yapabilirsiniz.
Gece gece umarim duzgun anlatabildim :) En kisa zamanda adim adim hamurun yapilisi fotograf cekip paylasacagim sizinle...
Çok Çok güzel olmuş. İadeyi ziyarete geldim. Çok teşekkür ederim..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Nursevincim...
SilJuliacım çok güzel olmuş,ellerine sağlık..Bende yapmak istedim bu pastayı ama fırsat bulamadım,inşallah en kısa zaman da senin tarifinle denerim.bu arada hediyelerim geldi,çokkk teşekkürlerrr..ço güzeller..sevgiler..
YanıtlaSilGule gule kullan Nursencim... Pasta coook guzel oluyor gercekten misafirler pastayi gorunce sok olmuslar :) Hafif oldugu icin hemen bitti pastacim :)))
SilEllerine sağlık Juliacım, harika görünüyor.
YanıtlaSilTam yeni yıla uygun bir pasta olmuş süper!!!
Yeni yılda sevgiler ve güzellikler diliyorum.
Canim coook tesekkur ederim! Bencede yeni yila cok uygun oldu... Fransada bu pastayi dugun icin da yapiyorlarmis gecen gun okudum...
SilEline sağlık Sevgili Julia, farklı bir sunum olmuş sevdim :)
YanıtlaSilvaaooov tarifini çok sevdim...
YanıtlaSilsunum süper...
canım ellerine sağlık......
Sirinecim cok tesekkur ederim...
SilÇok orijinal bir pasta olmuş gerçekten.Sunum da oldukça hoş.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim... Sevgiler...
SilOhooo, bu muhteşem bir pasta, harikulade ! ve süper fikir...
YanıtlaSilMutlu seneler.
Canim cok tesekkur ederim... Mutlu yillar :)
Silçok güzel omuş, sunum süper, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :) Afiyet olsun...
Sil