Hamur icin:
- 250 gr un
- 125 gr tereyagi
- 3-4 yemek kasigi soguk su
- yarim cay kasigi tuz
- 150 gr mantar
- 200 gr tavuk (kiyma)
- domates
- 2 yumurta
- 150 ml krema
- 100 gr kasar
- Un ile tuzu mutfak robotuna atin. Soguk ve iri kupler halinde kesteginiz tereyagi ve suyu ilave edip robotta iyice karistirin. Hamuru tezgaha alip elinizle yuvarlayin. Strec filme sarip buzdolabinda 30-40 dk bekletin.
- Tavuktan kiyma yapin, istediginiz baharat ekleyin ve tavada kizartin. Biraz kizardiktan sonra mantar ekleyip kizartmaya devam edin.
- Hamuru tart kalibina yerlestirin. Catalla delin. 180 dereceye isitilmis firinda hamurun islakligi kaybolana kadar yaklasik 10-15 dk pisirin.
- Hamuru cikartin ve ustune tavuklu mantarli harci dokun. Kremayi, yumurtalari ve rendelenmis kasari karistirip dokun. ve kisi tekrar firina koyun. Uzeri kizarana kadar pisirin (20-25 dk).
Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor..Sevgiler
YanıtlaSilSimgecim cok tesekkur ederim...
YanıtlaSil