Gerekli malzeme:
- 3 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagi yogurt
- 2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 su bardagi portakalli irmik
- 1,5 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardagi seker
- 4 su bardagi su
- Bir kapta yumurta ve sekeri beyaz kivamina gelinceye kadar iyice cirpin. Icerisine yogurt ve yagi ilave ederek karistirmaya devam edin.
- Irmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek akiskan bir hamur elde edin.
- Yagladiginiz tepsiye hamuru dokerek onceden isitilmis firinda 170 C'de yaklasik 40 dk, uzeri kizarincaya kadar pisirin.
- Ayri bir tencerede seker ve suyu kaynatarak serbeti hazirlayinve icerisine limon suyunu ilave edin. Firindan cikartiginiz tatliya bir iki dakika sonra oda sicakligindaki serbetinizi dokerek, serbeti cekmesi icin bekleyin.
- Yaklasik 2 saat dinlendirdikten sonra tatlinizi servis yapin.
Afiyet olsun...
Bayıldım..süper..hemen alıp deneyeceğim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTesekkur ederim :) Bende ayni zamanda sizin revaniyi gordum baska zaman artik sizin tarifinizi denecegim :)
Silportakal ve limon kokusunu çok severim her kekde rendesini kullanırım güzel olmuşlar elinize sağlık
YanıtlaSilCok tesekkur ederim...Bende portakal kokusunu cok severim :)
SilBen de selvanın portakallı irmiğiyle haşhaşlı revani yapmıştım.
YanıtlaSilAroması nefis oluyor.
Ellerine sağlık, sevgiler, Pırıl.
Hashasli da super olmus heralde. Ben gecen gun vanilya aromali irmik aldim onu da denemek istiyorum...
Sil