Gecen gun aldigim kayisi eksi olunca bende onlarla pratik ve hafif birsey hazirlamak istedim.
Kayisi pisince nefis bir koku veriyor - tum ev harika koktu. Mutlaka deneyin...
Gerekli malzemeler (kalip 20 cm * 20 cm):
- 120 gr oda sicakliginda tereyag
- 90 gr seker
- 2 yumurta
- 200 gr un
- 1 tutam tuz
- vanilya esansi
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- kayisi (bu kalip icin ben 6 tane kullandim)
Hazırlanışı:
- Tereyagi sekerle krema kivaminda olana kadar mikserle cirpin. Tek tek yumurtalari ekleyip her yumurtadan sonra iyice cirpin. Vanilya esansi ekleyip tekrar karistirin.
- Tuz, kabartma tozu ve unu eleyip karisima ekleyin. Ve iyice karistirip hamur yapin.
- Kaliba yagli pisirme kagidi koyup hamuru dokun ve duzgun bir sekilde yerlestirin.
- Kayisilari yikiyip cekirdeklerini cikartin ve hamurun uzerine yerlestirin.
- Onceden 180 derece isitilmis firinda pisirin. Yaklasik 40 dk pisirin (kurdan batirip kontrol edin - kurdan kuru olmali).
- Kek sicakken uzerine pudra sekeri ekleyebilirsiniz. Ben damla sakizli pudra sekeri tercih ettim - bu kokuyu anlatamam size :)
Bu harika kokulu kek gordugunuz gibi cok pratik ve az seker oldugu icin tadi baya hafif oluyor.
Ve tabi ki yaninda kahve ya da cay varsa - baska ne isteyebiliriz ki?:)
Afiyet olsun...
Cok iyi fikir :) Gorunutusu de cok guzel. Ellerinize Saglik, Sevgiler...
YanıtlaSilJuliacim ellerine saglik,nefis olmus..Resimler süper..öpüyorumm..
YanıtlaSilVanilya esasını ilk defa duyuyorum. Kayısıyı severim. Kayısıli sutlac yapmisligim var. Tadini hatirlamiyorum. Demek ki sevmemisim :)
YanıtlaSilCanım tatsız kayısılar harika bir şekilde değerlenmiş:))Ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilharika bir bloğun var canım emeklerine sağlık ziyaretin için çok teşekkür ederim her zaman görüşmek dileğiyle..
YanıtlaSil