Evet ben tekrar cilekli tarif paylasiyorum ama napiyim cilek o kadar lezzetli birsey ki, her tatliya yakisiyor :) Bu tartin icinde bol bol badem de var. Badem ve cilegin birbirine bu kadar yakisacagini hic tahmin etmemistim...
Gecen hafta instagramda (J_IN_WONDERLAND) beni takip edenler gormuslerdir Tavsiye Kanali'ndan bana bir kutu geldi. Icinde Teremyag Gurme ve bir kac tane cok tatli hediye vardi.
Her zaman tereyagi secerken en az 82% rakamina dikkat ediyordum ama Teremyag Gurme 59% olmasina ragmen bambaska birsey. Margarin kokmuyor, tadi - bildiginiz kaymak (zaten kaymak icinde var) :)
Bu tarti yaparken deneyim dedim cunku hamurun icine tereyag lazim ve franjipan hazirlarken de tereyag kullanmak gerekiyor. Bana bedava denemek icin gonderdiler diye demiyorum ama bunun tadi gercekten muhtesem :)
Hamur icin:
- 250 gr un
- 125 gr oda sicakliginda tereyagi
- 60 gr seker
- 1 yumurta
Franjipan icin:
- 125 gr tereyagi
- 100 gr seker
- 125 gr ince cekilmis badem
- 20 gr un
- 2 yumurta
Hazirlanisi:
- Hamur icin yumusak tereyagini sekerle karistirin. Yumurta ve un ekleyin .Iyice yogurduktan sonra hamuru top seklinde yapip posete koyun ve 30 dk buzdolabina dinlenmeye birakin.
- Franjipan icin bademleri blenderden gecirin. Nerdeyse toz gibi olacak. Sonra badem, seker, oda sicakliginda tereyagi, 2 yumurta ve 2 corba kasigi unu bir kaba koyup iyice karistirin. Puruzsuz bir kivamda olmali.
- Hamuru buzdolabindan cikartin ve tart kalibina yerlestirin (yagli kagit koymayi unutmayin). Ben 25 cm'lik kalibi kullaniyorum. Hamurun uzerine hazirladigimiz franjipani dokun.
- 180 C, yaklasik 45 dk pisirin. (eger tart pismeden yanmaya baslarsa uzerine aluminyum folyo koyabilirsiniz).
- Pistikten sonra sogumaya birakin ve tart soguduktan sonra cilekle susleyin. Ben yaklasik 200 gr cilek kullandim.
Sevgiler...
Süper görünüyor... İnanın yemeye kıyamazdım ben :)
YanıtlaSilAy cok tesekkur ederim :) Ben de tarti keserken biraz uzuldum :)
SilNefisss görünüyor ellerinize sağlık…
YanıtlaSilTavsiye Kanalı bana da paket göndermiş ve nefis tarifleri uygulamayı bende sabırsızlıkla bekliyorum…
Fikriniz de bana ön ayak oldu sevgiler…
Afiyetler olsun...
Cok tesekkur ederim. Hemen blogunuza bakiyorum. Siz ne yapacaksiniz merak ettim :)
SilSevgiler...
Juliacım nefis,ilk fırsatta deneyeceğim,bayıldım tarife..ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanim cok tesekkur ederim. Senin muhtesem cay sofralara cok yakisir bence :)
Silellerine sağlık negıs gorunuyor
YanıtlaSilcekılsıme beklerım sevgıer
Cok cok tesekkur ederim...
Silşu çilek kadar güzel bir şey yok!
YanıtlaSilBencede :) Tesekkur ederim...
SilÇok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilCok cok tesekkur ederim canim...
SilEllerine saglik Juliacim. Nefisss. Bence de cilek tatlilara cok yakisiyor. En kisa zamanda deneyecegim. Sevgiler
YanıtlaSilCanim cok cok tesekkur ederim... Mutlaka dene - umarim begenirsin :)
SilSevgiler...
Harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Hiç bu kadar becerikli olmadım bu kadar güzel tatlılar yapabilmek için..
YanıtlaSilAslinda bu tart cok pratik. Bence denemelisiniz :) Cok tesekkur ederim...
SilJulia'cım görüntü beni benden aldı yesem ne olur bilmiyorum:)))Ellerine sağlık sımsıcak sevgilerimle...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim...
SilSevgiler...
çok güzel görünüyor ellerineze sağlık :) benimde bloğum prenses evim beklerim
YanıtlaSilCok tesekkur ederim. Hemen blogunuza bakiyorum :)
SilElinize Sağlık! Çok lezzetli görünüyor:) Teremyağ Gurme Kaymaklı'nın tadı her yemeğe ayrı bir lezzet katıyor...
YanıtlaSilGercekten oyle. Tadi muhtesem... Cok cok tesekkur ederim...
SilSevgiler...