Gerekli malzeme:
- 1 orta boy karnabahar
- 250 gr kiyma
- 1 sogan
- 1 buyuk boy domates
- 1 adet yesil biber
- 2 adet kirmizi biber
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- sevdiginiz baharat, tuz
Yapılışı:
- Karnabahari ciceklerine ayirip, hafif tuzlu kaynayan suda 5 dakika kadar haslayin. Sonrada cok soguk suda yikayip suzulmeye birakin.
- Kiymayi ve iyice rendelenmis sogani tavaya koyun, suyunu cektirine kadar iyice kavurun. Sonra salcayi ve 1-2 cay bardagi sicak su ekleyip pisirmeye devam edin. Sevdiginiz baharatlari ve biraz tuz ekleyin.
- Iyice pistikten sonra altini kapatin. Sulu bir kiymali sos olacak...
- Borcama karnabahari yerlestirin, uzerine kiymali harci dokun. Uzerine aluminyum folyo ile kapatin. 180 derecede 40-50 dk pisirin.
Cok lezzetli oldu...Mutlaka deneyin. Afiyet olsun...
Juliacım ilk yorumun benden olsun canım..Ellerine sağlık,nefis görünüyor..Beğenmenize çok sevindim..Bizim evde sevilmeyen karnıbahar,bu şekilde çok sevilir çünkü...sevgiler..
YanıtlaSilNursen ablacim cok tesekkur ederim tarif icin :) Cooook guzel oldu :)
SilCok lezzetli gorunuyor . Ellerine emegine saglik canim.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim...
Silkarnıbaharın bu şeklini bende çok severim,eline sağlık...
YanıtlaSilCok tesekkur ederim...
Silkarnıbaharı çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBen üzerine biraz da beşamel sos yapıyorum..Bu hali de çok güzell..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKiymali karnabahar hic denemedim, elinize saglik, guzel gozukuyor..
YanıtlaSilmerhaba:)ne tatlı ne guzel bır blog.....hemen ızlmeye aldım....ellerıne saglık:)sunumlarda cok sık....zeynep
YanıtlaSilHmmmmm,ah birde cocuklar yeseler yaaa,hic eksik etmiyecem...
YanıtlaSilEllerinize saglik,ben de beklerim.Sevgiyle ve dostca kalin