Gerekli malzeme:
- 250 ml su (35-37 derece)
- 1 cay kasigi instant maya
- 375 gr un
- 2 cay kasigi tuz
- 20 ml zeytin yagi
- 1 cay kasigi kaya tuzu
Hazirlanisi:
- Firini onceden 220 dereceye isitin.
- Suyu da 37 derece civarina getirin.
- Unu eleyin ve maya, tuz, ilik su ve zaytin yagin yarisiyla karistirin. Hamuru yagurun. Yogurulmus hamuru 2 kati buyuyene kadar sicak bir yere koyun.
- Buyuyen hamuru tekrar yogurun ve ekmek sekli verin.
- Tepsiye koydugunuz ekmek seklindeki hamura 2 parmaginizla 2ser santim arayla bastirip cukurlar yapin (delikler degil :) )
- Hamurun ustune kalan yarim yagi surun ve kaya tuzu serpin.
- 15 dakika pisirin.
Artik marketten ekmek almayi kesebilirsiniz :)
Afiyet olsun...
Bende bugün,cevizli çavdar ekmeği yaptımm..süper oldu..Senle aynı düşüncedeyim,niye ekmeğimizi evde yapmıyoruz ki...seninkide süper olmuş ellerine sağlık..yarında senin tarifini deneyeceğim..sevgiler.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim...Esim artik hazir ekmek almicakmis :) Gercekten cok kolay ve cabuk oluyor. Kis geldi artik sicak sicak ekmekler yapacagiz :)
Sileline sağlık ekmek çok güzel görünüyr tarifi aldım en kısa zamanda deniyeceğim İnşaAllah....
YanıtlaSilBloğun çok güzel izlemeye aldım selamlar..
Bloguma hosgeldin :) Cok tesekkur ederim...
SilHakikaten eve ekmek kokusu sarinca bir baska oluyor. Emlakcilar evinizi satisa cikartti iseniz gormeye gelen olunca evde ekmek kokusu olursa daha cabuk satilir diyorlar cunki dunyanin her yerinde ekmek kokusu huzur demek. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilCok guzel yazmissiniz :) Gercekten oyle ama ekmek kokusu evi degistiriyor...
Sil