Kisa bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaslar. Dogum gunumden dolayi bir turlu bloguma giremedim... nerdeyse 2 hafta gecti ama hala arkadaslarim geliyor, aksam guzel guzel oturuyoruz, cay keyfi yapiyoruz... Ev guzel hedielerle doldu... Dogum gunlerimi kesinikle seviyorum :)))
Dogum gunumde paylastigim pastanin tarifini verecegim... Cok ilginc bir tarif cunku icinde 2 farkli hamur var... Biraz ugrastirici bir tarif ama kesinikle deger...
Hamur 1. Gerekli malzeme:
- 4 yumurtanin aki
- 150 gr seker
- 1 bardak kucuk dogranmis ceviz
Hazirlanisi:
Soguk yumurtanin akini kopuk olana dakar cirpin. Seker ekleyip bembeyaz kopuk olana kadar cirpin. Cevizle karistirin. Kalipa 50 derecede yaklasik 50-60 dk pisirin.
Hamur 2. Gerekli malzeme:
- 2 yumurtanin sarisi
- 3/4 su bardagi seker
- 150 gr tereyagi (oda sicakliginda)
- 1/2 cay kasigi karbonat (uzerine 1-2 damla sirke damlatin)
- yaklasik 2 bardak un
Hazirlanisi:
Yumurtanin sarisini sekerle cirpin. Yumusamis tereyagi ve karbonat yavas yavas ekleyin ve hamur yapin. 30 dk buzdolabina birakin. Sonra da iki tane ayni boyutlarda kaliplara koyup firinda kizarana kadar 180 derecede pisirin.
Kremasi icin:
- 2 yumurtanin sarisi
- 1 bardak seker
- 3/4 bardagi sut
- 1 cay kasigi un
- 150 tereyagi
Un sutle karistirin, seker ve yumurtanin sarisini, tereyagi ekleyip kisik ateste pisirin. Kaynayana kadar karistirin. Yogun olana kadar pisirin. Sonra sogumaya birakin.
Aslinda daha kremanin icine tereyagi da koymak lazim ama bana gore cok yagli ve agir bir krema olur. Tereyagi kullanmadigim icin bu krema yetmeyebilir tum pasta icin. Isterseniz hazir Dr. Oetker dolgu kremasi kullanabilirsiniz. Onun tadi da cok yakisir bu pastaya.
Pastanin yapilisi bu sekilde: 2. hamur + krema + 1. hamur (beyaz olan) + krema + 2. hamur + krema
Biraz ugrastirici dedigim gibi ama heralde dogum gunu pastasi icin deger diye dusunuyorum...
Afiyet olsun...
BENIMDE DOGUM GUNUMDU
YanıtlaSil:)
DOGUM GUNUNZ KUTLU OLSUNNN
SEVGILER
Tesekkur ederim :) Mutlu yillara size de :)
Sil2. Hamuru nasıl 2 yerde kullandınız parçaladınız mı
YanıtlaSilo hamuru 2 tane ayri ayni boyutlarda kalipta pisiriyorsunuz :)
SilNice mutlu,senelere..Ellerine sağlık canı..Nefis bir pasta olmuş..sevgiler,öpüyorum..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim benim :)
SilSevgiler...
Elinize saglik olsun..
YanıtlaSilHayirli mutlu senlere olsun..
Cok tesekkur ederim :)
SilBayılırım böyle dğişik tariflere...Nerde benim kağıdım kalemim. Hee buldum........Not aldım....Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCok merci canim. Yaparsan sonucunu paylas mutlaka :)
Silorjinal bir pasta tarifine benziyor.denemeye deger:)eline saglik..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
SilÇok güzel görünüyoor... Ellerinize sağlıık =)
YanıtlaSilhttp://alfabenineharfii.blogspot.com
Cok tesekkur ederim :)
SilSüper gözüküyor, deneyeceğim.. ellerine sağlık
YanıtlaSil