Esimin mide hastalaklari yuzunden aylardir saglikli yeni tarifler kesfetmeye calisiyorum. Turkiye'deki sosislerin tadi hic hosuma gitmiyor. Haslarken nedense bazen su pembe renk oluyor, tadi da... icinde ne oldugunu anlasilmiyor ne yazik ki :(
Caniniz sosis cekiyorsa eger - size saglikli bir sosis tarifim var :)
Gerekli malzemeler :
- 400 gr tavuk gogsu
- 200 ml soguk sut (az yagli kullanabilirsiniz)
- 3/4 cay kasigi tatli biber
- 1/4 cay kasigi aci kirmizi biber
- karabiber, tuz
Hazırlaışı:
Tavuklari temizleyip kucuk kucuk dograyin. Yaklasik 200 gr sut ekleyin. Tavuk gogsu her zaman ayni olmuyor - bazen normal, bazen cok kuru olabilir. Bu yuzden daha az ya da biraz fazla sut gerekebilir. Kiyma yaptiktan sonra anlarsiniz - posetten kolay cikmali... Sut ve baharatlari ekledikten sonra tavugu buzdolabinizda 30-40 dk bekletin.
Blenderle tavuktan kiymay yapin. Sonra da posete koyun. Posetin ucunu kesip strec filmin uzerine sosis seklinde kiymayi cikartin. Sosisi strec filminine iyice sarip kesin. Sosis cikmasin diye iki tarafi ucundan kapatin . Sosisleri sararken dikkat edecek bir nokta var - sert sarmaya calisin - icinde hava kalmasin yoksa pistikten sonra sosislerde bos yer kalir.
Sosisleri yaptiktan sonra 1-2 saate dinlenmeye buzdolabiniza birakin. Daha sonra nomal sosis gibi haslayabilirsiniz ya da buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluktan cikarttiktan sonra eritmeden haslayabilirsiniz.
Ben yarisini hasladim - digerini buzluguma attim.
Patates puresi ile cok lezzetli oluyor...
Belki cok ugrastirici bir tarif oldu dersiniz... ama bu sagligimiz - ve saglimizdan daha onemli birsey yok...
Güzel ama uğraş isteyen bir tarif dediğiniz gibi. Tavuk köftesi yapmak daha kolay sanki?
YanıtlaSilBiraz ugrastirici oluyor. Kofte yapmak daha kolay ama sosis sekli olunca biraz farkli hissediyor insan - saglikli sosis yiyorum diye :)
SilWowww.nefis olmuş,aştın sen Juliacım.Evde sosis süpersin.ellerine sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim :) Esim marketteki sosisleri aldirmiyor - tadi da zaten cok kotu - bu yuzden evde denemek istedim :)
SilSucuk ve pastırma neyse de salam ve sosis içeriklerinden dolayı kesinlikle zararlı. Tarifiniz sosis severler için oldukça faydalı olmuş. Elinize sağlık
YanıtlaSilCok tesekkur ederim... Tadi marketteki gibi olmuyor - zaten de olmasin - en azindan ne yedigimizi biliyoruz :)
Silpiyasada ki sosisleri hiç sevemedim, zaten öyle alışkanlığımız da olmadığı için belki de..ama tuhaf bir kokusu var, yiyemiyorum..çocuklar da bıraktı neyse ki:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim tarif için, elbette ki evde yapılan her şey daha iyi..
Kokusunu gec canim...haslarken suyun rengi pembe oluyor - ne koyuyorlarsa icine artik...
SilCok tesekkur ederim... Sevgiler...
bu tarifi kendimde denemeliyim :)
YanıtlaSilDene canim :) Umarim begenirsin...
Silciddi anlamda cok güzel bir tarif elinize ve emeğiniziesağlık en yakın zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilCok cok tesekkur ederim :)
SilMerhabalar;
YanıtlaSilBlogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
438. takipçiniz benim.
Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
Sevgiler
http://whiteglaze.blogspot.com
twitter: @_gamzeahmet_
Cok tesekkur ederim :) Cok memnun oldum :) Hemen geliyorum blogunuza :)
SilSevgiler...
Ellerine sağlık...Evde yaptığımız her şey daha sağlıklı. Sevgiler.
YanıtlaSilKesinikle oyle... Ne yedigimizi biliyoruz en azindan :)
Silkesinlikle doğru olanı yapıyorsun dışarıdakilerin içinde ne var belli değil, tadı nasıl oldu çok merak ettim market sosislerinden çok farklı mı
YanıtlaSilhttp://kavininkahvesi.blogspot.com/
Aynen oyle... Tadi farkli oldu - daha cok tavuk kofteye benziyor...
SilSevgiler...