Gerekli malzeme:
- 5 orta boy kabak
- 2 - 3 dis sarimsak
- 1 tane kirmizi biber
- 1 tane kucuk yesil biber
- 1 tane buyuk boy domates
- zeytin yagi, soya sos, dereotu ya da maydanoz
Hazirlanisi:
- Az miktarda zeytin yagi koyup sarimsak ve biberlerimizi kizartiyoruz.
- Sonra kucuk kucuk dogranmis kabagimizi ekliyoruz. Bir kac dakika pisirdikten sonra soya sosu ekliyoruz (bu tarifte hic tuz ya da baska baharat kullanmiyorum).
- 10-15 dakika sonra dogranmis domates ekleyip 10 dakika daha pisiriyoruz...ve yemegimiz hazir...
Yemegi hem sicak hem soguk yiyebilirsiniz. Ben yogurt ekleyip yemeyi seviyorum - birlikte harika oluyor. Afiyet olsun...
ellerine sağlık çok beğendim ve not aldım kabağı bu şekilde de yapıcam artık :)
YanıtlaSilAfiyet olsun canim umarim begenirsin. Sulu kabak yemeginden gercekten daha guzel oluyor...
SilAnneminde en çok sevdiği ve yaptığı yemek üzerine biraz da pirinç ekliyor annem ellerinize sağlık sevegiler..
YanıtlaSilEminim annenizin ki de cok guzeldir. Afiyet olsun...
SilJuliacım bende kabağı böle pişiririm ama hiç soya soslu denemedim..Tadını merak ettim..hemen deneyeceğim.ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilTesekkur ederim Nursen ablacim. Umarim begenirsin :) Sevgiler...
Sil